Charakteristiky zamestnancov nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu

Charakteristiky zamestnancov nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu

Charakteristiky zamestnancov nominovaných na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu 

NAJ BARISTA/BARMAN/SOMELIÉR/-ka:

Eduard Hybler (someliér) – Hotel Hills, Stará Lesná 

Vynikajúca kuchyňa a exkluzívna vinotéka, s tým spojený prvotriedny servis na čele s pánom Hyblerom – profesionálom vo svete vín, uznávaným someliérom hotela Hills**** . „Eduard“ pôsobil v luxusných tatranských 4* hoteloch, a to v hoteli Hubert**** a v hoteli Hills****. Vážime si ho pre jeho fundovanosť, prístup k práci a kolegom, ktorým odovzdáva svoje vedomosti a skúsenosti. Je nám cťou spolupracovať s tak výnimočným človekom. (Hotel Hills) 

Oto Sabol (barman) – The Only Bar, Prešov

Oto Sabol sa narodil v Prešove, kde aj vyštudoval hotelovú akadémiu. Po skončení školy pracoval v hoteli Kempinsky High Tatras, ďalej v Bratislave v hoteli Crown Plaza a potom v Prahe v hoteli Kings Court Hotel. Od roku 2014 je členom kolektívu The Only Bar. (The Only Bar)

Milan Šefc (barman) - Penzión Zora, Tatranská Lomnica

Zakladateľ Slovenskej barmanskej asociácie, organizoval rad školení a súťaží barmanov vo Vysokých Tatrách, účastník rôznych medzinárodných barmanských súťaží, EXPO 1992 Sevilla, šéf barman, účastník medzinárodných kongresov organizovaných IBA Internacional Bartenders Associacion, komisár medzinárodných súťaží  a lektor Slovenskej barmanskej asociácie. Narodený 24. 3. 1955. 

Patrik Šmigalla (barista) – Kolégium, Prešov

Patrik Šmigalla, barista pochádzajúci z Prešova je už takmer tri roky zamestnancom reštaurácie Kolégium  v Prešove a rok členom Musetti tímu. Externe spolupracuje s Kaštieľom Péchy Hermanovce. Svoje zamestanie považuje sa súčasť svojho života a jeho hlavnou pracovnou prioritou je spokojnosť zákazníkov. Pravidelne sa zúčastňuje súťaží a podujatí Latte Art Jam a nevynechal ani Majstrovská Slovenska v Latte Art. Na súťaži Latte Art Jam 2013 v Nitre obsadil 3. miesto. Mnoho zákazníkov už ocenilo jeho baristické umenie, a preto sa do podniku Kolégium s radosťou vracajú.Výnimočná reštaurácia musí mať výnimočných zamestnancov, o čom svedčí aj ocenenie Opálové zrnko mesta Prešov za najúspešnejší podnik v cestovnom ruchu 2014. (Reštaurácia a apartmány KOLÉGIUM Prešov)

Michal Kriš (someliér) – Kolégium, Prešov

Michal Kriš, somelier. Rodený Prešovčan pôsobil dva roky v prešovskej reštaurácii La gondola, v ktorej sa začal venovať somelierstvu. Dva roky je zamestancom reštaurácie Kolégium Prešov, ocenenej Opálovým zrnkom mesta Prešov. V roku 2013 absolvoval someliersky kurz v Asiociácii somelierov SR. Vo svojej profesii organizoval mnoho ochutnávok a odborných degustácii. Jeho vedomosti o víne lákajú priaznivcom tohto nápoja Bohov práve do reštaurácie Kolégium. Správne víno pre Vás a Vašich priateľov vyberie bezpochybne somelier prešovského Kolégia. (Reštaurácia a apartmány KOLÉGIUM Prešov)

 

NAJ KUCHÁR/-ka:

Michal Bobovčak - el. Cafe Restaurant, Bardejov

Michal Bobovčák v eL cafe restaurant Bardejov pracuje dva roky. Po niekoľkých rokoch pôsobenia v zahraničí sa vrátil domov. Ako šéfkuchár plne zodpovedá za chod kuchyne. Je to  mladý a veľmi kreatívny človek, ktorý miluje svoju prácu. Má rád modernú gastronómiu. Jedlá, ktoré pripravuje, sú jednoduché, výborne chutia a sú nádherne nastylingované. (el. Cafe Restaurant)

Martina Dobranská – Penzión Família, Vranov nad Topľou

Martina Dobranská je vyučená v odbore ako kuchárka a v našej firme pracuje už 20 rokov. Ako šefkuchárka v našom novootvorenom penzióne Família štyri roky. Veľmi si to ceníme, a preto ju za jej vernosť a vysoko kvalitný prístup k príprave jedál nominujeme na NAJ kuchárku. Úspešne  absolvovala viackrát školu varenia ukončenú certifikátmi v Olive tree restaurant. Jej kvalitu kuchárskeho umenia, nám zákazníci dokazujú opätovnou návštevou.“ (Penzión Família)

Gabriel Kocák – Culinarium, Starý Smokovec 

Šéfkuchár Culinarium restaurant, 14 rokov zbieral skúsenosti v zahraničí a dva roky ako šéfkuchár v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese. Je jediným Slovákom, ktorému sa podarilo stať sa šéfkuchárom v sieti hotelov Kempinski. Jeho ďalšou výzvou je zužitkovať skúsenosti vo vlastnej Culinarium restaurant. Gabriel Kocák  predvádza svoje kulinárske umenie v  televíznej šou 15 min. kuchár. Má precestovaný takmer celý svet a jeho špeciality vyskúšali aj svetové hviezdy.“ (Výber z textu autorov nominácie.)

Božena Kontrošová – ŠJ Sedlice 

Božena Kontrošová z Miklušoviec  pôsobí už viac ako 15 rokov v oblasti gastronómie na dedine, kde svojím kuchárskym umením dokazuje, že každé podujatie závisí vo veľkej miere od kvality podávanej stravy. Varí v ZŠ s MŠ pre deti zo Sedlíc, Miklušoviec, Klenova a Ľubovca a vo voľnom čase na rôznych akciách: svadby, oslavy jubileí, krstiny, plesy, konferencie, semináre a pod. Svojou profesionalitou dokázala to, že v  regióne ju považujú všetci občania za najlepšiu kuchárku. Svojou ochotou a láskavosťou si získala srdcia ľudí v našich dedinkách a prezentuje tak kuchárske umenie v rámci svojich možností, vo vidieckom prostredí časti mikroregiónu Čierna Hora.“  

Júlia Simoníková - Goralský dvor, Haligovce 

Počas sezóny, ktorá trvá od mája do októbra nepretržito dohliada na chod kuchyne. Sme na ňu hrdí, pretože dokáže dennodenne stáť na nohách niekedy viac ako 12 hodín a ešte nikdy nechcela, ani nepremýšľala nad tým, aby ju niekto vymenil.“ (Goralský dvor)

Michal Škorec – Gašperov mlyn, Batizovce

Kreatívny šéfkuchár, ktorý je schopný spojiť takmer nespojiteľné chute na tanieri. Samostatne tvorí 9-chodové degustačné menu pre reštauráciu Gašperov mlyn (aktuálne na www.gasperovmlyn.sk/menu), kde toto menu meníme každý mesiac. Ukážky z jeho tvorby v obrázkovej forme možno nájsť na www.facebook.com/gasperovmlyn. Certifikáty: absolvovanie kurzov Thuries Academy (A, B a C) r. 2013/2014. Ocenenia: Trend TOP šéfkuchári 2014 – TREND - Gašperov mlyn, najlepšia nová reštaurácia roka 2014 (Gurmán na Slovensku).“ (Gašperov mlyn)