Fotosúťaž Choď a foť 2024

Fotosúťaž Choď a foť 2024

12. ročník súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlásila 12. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Súťaž trvá do 13. októbra 2024.

Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja má za sebou už jedenásť úspešných ročníkov a záujem o ňu každoročne narastá. V predošlom ročníku sa do súťaže zapojilo rekordných 222 autorov s vyše 800 fotografiami. Obľúbená súťaž každý rok vrcholí vernisážou a putovnou výstavou finálových fotografií. Na víťaza GRAND PRIX čakajú turistické topánky od spoločnosti BOSP.

Fotografie vo všetkých kategóriách musia byť zhotovené na území Prešovského kraja.

V súťaži je 7 kategórií:
  1. Príroda
    a) Krajinárska fotografia
    b) Fauna & flóra
    c) Turistika
  2. Kultúra, tradície a história
  3. Šport a voľnočasové aktivity
  4. Black&white
  5. Človek a kraj (portréty, zaujímavé fotografie zo života obyvateľov kraja)
  6. Architektúra (fotografie stavieb - interiér, exteriér)
  7. Špeciálna kategória r. 2024: Poloniny (krásy Polonín, autentická príroda, drevené chrámy, ľudia a zážitky z Polonín)

Každý fotograf môže prihlásiť spolu max. 7 snímok do siedmich kategórií emailom chodafot@severovychod.sk alebo doručiť do sídla KOCR Severovýchod Slovenska do 13. októbra 2024. 

Chod-a-fot-2024---BANNER---AD-1200x628px

Predsedom poroty bude opäť Jano Štovka MQEP – známy slovenský fotograf, ktorý má na konte množstvo medzinárodných ocenení. Porotu doplnia profesionálni fotografi zo Slovenska a zahraničia a ako každý rok nebude chýbať ani meno zo sveta šoubiznisu.

KOCR Severovýchod Slovenska udelí v závere súťaže okrem cien pre každú kategóriu aj Grand Prix, Cenu predsedu poroty, Cenu Severovýchod Slovenska a Cenu verejnosti

Pravidlá súťaže Choď a foť 2024

Na ocenených fotografov opäť čakajú zaujímavé ceny. Víťaz Grand Prix sa môže tešiť na kvalitné turistické topánky od slovenskej spoločnosti BOSP. Vyhodnotenie súťaže bude spojené s vernisážou už tradičnej putovnej výstavy finálových fotografií, ktorá každoročne zavíta na mnohé miesta nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

 Vernisáž 2023 v Divadle J. Záborského v Prešove
Vernisáž 2023 v Divadle J....

Pozývame nadšencov fotografie do Prešovského kraja. Ukážte nám prostredníctvom fotografií zákutia, ľudí a situácie, ktoré vás očarili či inšpirovali a my ich predstavíme širokej verejnosti. Tešíme sa na všetky vaše zábery, v tomto ročníku aj so špeciálnym dôrazom na jedinečné Poloniny!“ pozýva do súťaže Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

ocenene_zabery_chodafot2023_kolaz

Prešovský kraj dokazuje, akou je nevyčerpateľnou studnicou krásy a emócií, ktoré ponúka. Je to zdroj námetov pre každú umeleckú dušu, ktorá drieme v človeku, no zároveň je výzvou pre každého turistu, športovca či nadšenca prírody. Mám radosť z každého ročníka tejto súťaže, ktorá originálne predstavuje tento najfotogenickejší kraj Slovenska,“ uviedol predseda poroty Jano Štovka (MQEP).

Máš rád fotografovanie? Tak máme pre teba výzvu: Choď a foť! 

 

POZRI TIEŽ:

Víťazné fotografie Choď a foť 2022

Pozrite si najkrajšie fotografie Prešovského kraja ocenené odbornou porotou.

Víťazi 2021

Víťazi 2020

Víťazi 2019

Víťazi 2018

Víťazi 2017

 

 

TOP výlety:

Všetky výlety