Atrakcie Prešova predstaví vyhliadkový autobus

Atrakcie Prešova predstaví vyhliadkový autobus

PREŠOV (11. júl 2016) - Prvý vyhliadkový autobus v Prešove odkrýva poznávacou jazdou krásy mesta na 49. rovnobežke. Jazda ponúka možnosť spoznať dávnu históriu metropoly Šariša, dozvedieť sa viac o významných udalostiach i zaujímavostiach dneška. 

Mesto Prešov pripravilo pre svojich návštevníkov novú atrakciu – vyhliadkový autobus, tzv. Prešovskú 49tku. Autobus s originálnou potlačou sa už na prvý pohľad odlišuje od tých ostatných. Prešovská 49tka je pre turistov k dispozícií dvakrát denne počas letnej sezóny od 1. júla do 31. augusta. Odchádza spred radnice o 13:00 a 15:00 hod. (aj počas víkendov a sviatkov).

autobus-PO.jpg Autobus vyráža spred prešovskej radnice. FOTO: Mesto Prešov

Účastníci vyhliadkovej jazdy okrem histórie mesta spoznajú vybrané objekty Solivarov, viaceré prešovské sídliská, uvidia aj unikátne architektonické skvosty ako cyklistický velodróm, vodárenskú vežu či prešovskú Kalváriu. Výklad sprievodkýň cca hodinovej prehliadky je popretkávaný mnohými zaujímavosťami aj zo súčasného diania v Prešove. V prípade zahraničných účastníkov je výklad zabezpečený v anglickej jazykovej mutácii

Autobus je plne klimatizovaný a jeho maximálna kapacita je 20 miest. Cena riadneho lístka je 4 €, zľavnený je za 2 € (dôchodcovia, držitelia preukazu ŤZP, deti do 15 rokov). 

Nenechajte si ujsť poznávaciu jazdu po Prešovskej 49tke!

midibus_letak-724x1024.jpg

Čítaj tiež: 

Objav Prešovský kraj s aplikáciou a súťažou

LEGENDARIUM 2: Zaži leto s legendami

Cyklopátrania Prešovským krajom

SVS-objavujme-banner-1280px.jpg

legendarium-2-splash.jpg