12. ročník charitatívneho golfového turnaja

12. ročník charitatívneho golfového turnaja

ČIERNY BOCIAN pod záštitou Petra Bondru priniesol deťom rekordných 28 212 €

Výťažok v hodnote 28 212 € z 12. ročníka charitatívneho golfového turnaja putuje priamo pre telesne a mentálne postihnuté deti prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu „Hodina deťom“. Za 12 rokov projekt venoval priamo deťom, ktorých osud je skúšaný ťažkým postihnutím, viac ako 237 800 €.

 Zdroj foto: Black Stork
Zdroj foto: Black Stork

Vyvrcholením turnaja bolo odovzdanie vyzbieranej sumy peňazí do rúk prítomným deťom, zástupcom nadácii a občianskych združení. Symbolické šeky do hodnoty 2 000 € prevzali rodičia s deťmi priamo z rúk Petra Bondru, Mira Šatana, Richarda Lintnera, Adely Vinzeovej a ďalších. Šek v hodnote 5000 € prebral Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska. 

 Zdroj foto: Black Stork
Zdroj foto: Black Stork

Golfový turnaj prišli aj tento rok podporiť známe tváre slovenského športu a šoubiznisu. Golf si zahrali okrem Petra Bondru, Mira Šatana, Richarda Lintnera, Marka Daňa, Martina Cibáka,  Jána Lašáka  aj Daniela Hantuchová a osobnosti kultúrneho života Milan Lasica, Milan Kňažko, Ady Hajdu, Martin Mňahončák , Filip Tuma a Adela s Viktorom Vinzeovi. Športovci darovali do dražby časť svojho športového oblečenia,  hokejisti dresy, hokejky a helmy. 

Pri dražbe svojich červených šiat z ChartShow sa Adela spýtala, či vydražené dresy hokejistov boli prepotené. "Keď áno, dodatočne šaty dopotím".

Daniela Hantuchová venovala do dražby raketu "samohrajku" za 500 €

 Zdroj foto: Black Stork
Zdroj foto: Black Stork

 Najviac  ocenený opäť hokejový dres Mariána Hossu za 1000€, Orechovica vlastnej výroby Adyho Hajdu sa zastavila na cene 300 € a figovník "vyšší ako Zdeno Chára" z vlastnej produkcie Milana Kňažka za 150 € a dodal "odvážnejší sa môžj aj figovým listom prikryť".

 Zdroj foto: Black Stork
Zdroj foto: Black Stork

Víťazom turnaja sa stali 2 flajty s rovnakým počtom rán 61 (Par ihriska je 72) s kapitánkou Adelou Vinzeovou (zároveň víťazi v kategórii "Netto" - prepočet na HCP)  a kapitánom - hokejistom Phillipom Johanssonom. V kategórii netto Na druhom mieste flajt Jána Lašáka a Marka Daňa.

Systém hry „texas scramble“, kde sa vždy hrá tá najlepšie padnutá golfová loptička, umožňuje, aby sa do hry zapojili aj menej  zdatní hráči a tak nadšenci golfu tak prostredníctvom golfu spojili príjemné s užitočným.

 Zdroj foto: Black Stork
Zdroj foto: Black Stork


„Tento rok náš charitatívny turnaj pomohol deťom a občianskym združeniam vo výške viac ako 28 tisíc eur. Ďakujem všetkým za účasť a podporu. Znova sa potvrdilo, že ľudia, ktorí na turnaj prišli, ukázali veľké srdcia a ochotu pomôcť," povedal dojatý Peter Bondra, ktorý bol pri koordinovaní celej akcie precízny, profesionálny a vždy prítomný tam, kde to bolo potrebné.

Počas 9-ročnej spolupráce Charity Golf Cup priniesol viac ako 61 000 €  na projekty trávenia voľného času, na pomoc deťom v sociálnej núdzi a deťom so zdravotným hendikepom" povedala Zuzana Horváthová, manažérka projektu Hodiny deťom. Organizátorom i osobnostiam, ktoré takýmto spôsobom pomohli Hodine deťom, patrí veľká vďaka."

Pozri tiež: 

Black Stork Golf Resort Veľká Lomnica

Tento najväčší golfový areál na Slovensku sa nachádza na úpätí Tatier. Návštevníkom ponúka hru na 27 jamkovom ihrisku s kompletným zázemím. V areáli Black Stork Veľká Lomnica

TOP výlety:

Všetky výlety