5. ročník Podtatranského polmaratónu rozhodne o víťazoch

5. ročník Podtatranského polmaratónu rozhodne o víťazoch

Bežeckej séria Tatry v pohybe PRESTIGE TOUR 2019 sa blíži ku koncu.

V nedeľu 1. septembra 2019 sa uskutoční 5. ročník Podtatranského polmaratónu a Primátorskej desiatky. Podujatie je zároveň finále série Tatry v pohybe Prestige Tour 2019 a čoskoro spoznáme nového bežeckého kráľa a bežeckú kráľovnú Tatier.

O 11:00 vyštartujú bežci z centra Popradu na trasu Podtatranského polmaratónu a na Primátorskú desiatku. Pretekať sa bude opäť cez obec Spišskú Teplicu s obrátkou vo Svite. Zároveň sa zo Svitu vydajú na 10 km trať do Popradu priaznivci Nordic walkingu. 5 minút po štarte vybehnú mladší pretekári na mini-polmaratónsku trať v dĺžke 2,1 kilometra. 30 minút pred hlavným štartom budú na námestí sv. Egídia v Poprade súťažiť aj budúci prváčikovia.

 Podtatranský polmaratón. Zdroj foto: OOCR RVT
Podtatranský polmaratón. Zd...

Dva týždne pred štartom organizátori evidovali viac ako 500 prihlásených bežcov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Ruska, Rakúska, Ukrajiny, Holandska a Kanady. Najväčší záujem je o desať kilometrovú trať, ktorú zatiaľ najrýchlejšie odbehol domáci pretekár Jozef Dubašák v roku 2016 v čase 34:22 min. Najrýchlejší čas 1:13:33 hod. na 21 km trati dosiahol Tibor Sahajda na prvom ročníku.

 Podtatranský polmaratón. Zdroj foto: OOCR RVT
Podtatranský polmaratón. Zd...

Bez výrazných dopravných obmedzení sa toto podujatie uskutoční aj tento rok. Tesne po štarte bude na približne 20 minút uzavretý kruhový objazd.

Pre pretekárov na najdlhšej 21 kilometrovej trati je pripravených 6 občerstvovacích staníc a účastníci polmaratónu, primátorskej desiatky, mini-polmaratónu a súťaže Nordic Walking v cieli získajú medailu zo série Tatry v pohybe Prestige Tour a cenné body v rebríčku, ktorý po 4 pretekoch vedú Pavol Orolín a Jarmila Fajtová.

 Podtatranský polmaratón. Zdroj foto: OOCR RVT
Podtatranský polmaratón. Zd...

Sprievodný program v mestách Poprad a Svit nájdete TU

Podtatranský polmaratón je súčasťou podujatí Tatry v pohybe, ktoré organizujú počas celého roka tatranské a podtatranské športové kluby v spolupráci so Združením cestovného ruchu Vysoké Tatry a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Vysoké Tatry.

 Podtatranský polmaratón. Zdroj foto: OOCR RVT
Podtatranský polmaratón. Zd...

Viac informácií a registráciu nájdete na http://polmaraton.tatryvpohybe.sk

Aj v Poprade súťažíme s projektom Legendarium. Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj skvelé ceny pre celú rodinu. 

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.

Pozri tiež:

Podtatranský polmaratón

Pozývame všetkých športovcov na Podtatranský polmaratón, ktorý sa uskutoční 1. septembra 2019. Trať bude spájať mesto Poprad s mestom Svit a s obcou ...

Poprad

Vstupná brána do Vysokých Tatier. Aj takto prezývajú mesto Poprad, kde nájdete mnoho príležitostí ako si spríjemniť čas. Tatranská galéria Sídli v b...

AquaCity Poprad

Relaxačno-športový areál AquaCity v Poprade využíva geotermálnu energiu popradského vrtu s teplotou takmer 50 °C.