Verejnosť rozhodla o najlepších v cestovnom ruchu za rok 2019

Verejnosť rozhodla o najlepších v cestovnom ruchu za rok 2019

Verejnosť aj tento rok vyjadrila svoj názor a v online hlasovaní vybrala svojich favoritov.

Prešov (13. január 2020) –  Dnešným dňom bolo hlasovanie Najlepší v cestovnom ruchu 2019 ukončené a dozvedeli sme sa kto sa stal podľa mienky verejnejnosti najlepším zariadením, zamestnancom, remeselníkom a produktom cestovného ruchu Prešovského kraja za rok 2019. Víťazi ankety sa tak pripoja k oceneným osobnostiam a produktom, o ktorých rozhodla odborná porota.

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja prebieha už od r. 2014. Cieľom týchto ocenení je priblížiť a predstaviť verejnosti zaujímavé osobnosti, kvalitné zariadenia, zaujímavé produkty, šikovných remeselníkov a zamestnancov cestovného ruchu. Sme radi, že aj takýmto spôsobom môžeme oceniť tých, ktorí sa snažia o rozvoj cestovneho ruchu v kraji vo všetkých jeho oblastiach.

Online hlasovanie prebiehalo od 13. decembra 2019 (12.00 hod.) do 13. januára 2020 (12:00 hod.) na stránke organizácie www.severovychod.sk. Hlasovať bolo možné raz denne z jedného telefónneho čísla.  

Odborná porota rozhodla o ocenených osobnostiach a dvojici NAJ produktov.

Všetci nominovaní prispievajú svojimi službami, aktivitami a kvalitou k rozvoju cestovného ruchu v kraji. Veľmi sa tešíme, že aj takýmto spôsobom sme tento rok mohli vyzdvihnúť taktiež prácu miestnych umelcov, remeselníkov. Hlasovaním mohla verejnosť vyjadriť sympatie a podporu svojim obľúbencom, uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Výsledky hlasovania verejnosti:

NAJ KULTÚRNO-NÁUČNÉ ZARIADENIE, ATRAKCIA: Múzeum špeciálneho školstva, Levoča (4309 hlasov, 40 %)

NAJ INFORMAČNÉ ZARIADENIE: Dukla Destination, Svidník (3637 hlasov, 60 %)

NAJ REŠTAURÁCIA: Vermex Lokal, Svidník (3331 hlasov, 36 %)

NAJ UBYTOVACIE ZARIADENIE: Hotel Familia***, Stará Ľubovňa (2410 hlasov,  45 %)

NAJ ZAMESTNANEC CR: Emília Tomaščíková - majsterka odborného výcviku-kuchár, Prešov (3816 hlasov, 39 %)

NAJ PRODUKT CR, online hlasovanie: Pokušenie Spiša - Nestville, Hniezdne (4133 hlasov, 40 %)

REMESLO MÁ ZLATÉ DNO: Ladislav Horváth - výrobca fujár (2405 hlasov, 36 %)

Kompletné výsledky hlasovania

NAJ kultúrno-náučným zariadením sa stalo Múzeum špeciálneho školstva v Levoči, jedinečná špecializovaná inštitúcia, ktorá vznikla vďaka úsiliu zdokumentovať rozvoj špeciálneho školstva a špeciálnych zariadení na Slovensku. Múzeum funguje od novembra 1990 a sídli v budove v historickom jadre mestskej pamiatkovej rezervácie v Levoči. V máji 2017 otvorilo múzeum svoje brány v zrekonštruovaných priestoroch s novými, inovatívnymi a modernými expozíciami.

Múzeum špeciálneho školstva Levoča

NAJ reštauráciou je Vermex Lokal, Svidník, štýlová reštaurácia v centre mesta, ktorá svoju príjemnou atmosférou a vynikajúcim jedlom dotvára príjemný dojem pri návšteve mesta. 

 Vermex Lokal
Vermex Lokal

Titul NAJ ubytovacie zariadenie získal Hotel Familia*** v Starej Ľubovni, moderný hotel s rodinnou a priateľskou atmosférou, Hotel ponúka 32 moderne zariadených dvojlôžkových izieb a 10 apartmánov s možnosťou prístelky. Hotel má vlastnú reštauráciu, záhradnú terasu, wellness, fitness centrum aj kongresovú miestnosť. Rodinná atmosféra je nielen to, čo vychádza z názvu tohto hotela, ale pocit, ktorý vo vás po jeho návšteve ostane.  

 Hotel Familia***
 Hotel Familia***

NAJ produktom je podľa hlasovania verejnosti POKUŠENIE SPIŠA tak nazvali svoj projekt žiaci študijného odboru hotelová akadémia na SOŠ Jarmočná 108 v Starej Ľubovni. Už po piatykrát sa zapojili do súťaže TOP turistická destinácia regiónu, ktorú vyhlásilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. V rámci projektu Pokušenie Spiša Nestville Park Hniezdne žiaci spracovali propagačné materiály, ktoré pozostávali z videovizitky vo forme „reklamného spotu“, plagátu s fotografiami vybranej destinácie a powerpointovej prezentácie s hovoreným slovom. 

NAJ informačné zariadenie je Dukla Destination, Svidník, ktorá obhájila svoj titul z roku 2017.

NAJ zamestnankyňou sa stala Emília Tomaščíková - majsterka odborného výcviku-kuchár, Prešov. 

V kategorii REMESLO MÁ ZLATÉ DNO zvíťažil v hlasovaní verejnosti Ladislav Horváth - výrobca fujár, ktorý sa samotnej výrobe venuje obdivuhodných jedenásť rokov. Aj keď fujara nie je hudobným nástrojom Zemplína, vo svojom umení dosiahol neočakávaný úspech. Jeho výrobky, ktoré buď daroval, alebo predal sú rozmiestnené na celom svete. 

Ldislav Horváth - Zdroj TASR

Víťazi ankety budú slávnostne ocenení 23. januára 2020 o 12.30 hod. na veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR 2020 v Incheba Expo Bratislava v expozícii Prešovského kraja (hala B stred, č. 300).

 

Pozri tiež: 

REMESLO MÁ ZLATÉ DNO - nominovaní v kategórii

Šiesty ročník súťaže NAJ v cestovnom ruchu Prešovského kraja], ktorý vyhlásila KOCR Severovýchod Slovenska, prichádza s novinkou.

NAJ PRODUKTY CR 2019

Pozrite si prehľad nominovaných produktov na ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2019 – v kategórii NAJ produkt. Organizátorom ocenenia je KOCR Severovýchod Slovenska.