Hradné kultúrne noci v Prešovskom kraji môžu ľudia podporiť formou SMS

Hradné kultúrne noci v Prešovskom kraji môžu ľudia podporiť formou SMS

Organizátori obľúbeného festivalu Filmová noc na hrade – OZ Nový film, prichádzajú s novým projektom, ktorý má ambíciu priniesť viac kultúry do regiónu Šariš, a zároveň pozvať ľudí do prírody. Po vzore úspešného multižánrového podujatia na hrade Šariš pripravili ďalšiu lahôdku – Hradné kultúrne noci. Tie sa môžu už tento rok dostať až na 5 hradov. Ak aj vás táto myšlienka nadchla, môžete jej realizácii pomôcť zaslaním SMS v tvare PSK13 na telefónne číslo 0902 025 502. 

smARTin-20190721-0767

S postupným uvoľňovaním obmedzení sa postupne rozširuje aj ponuka kultúrnych podujatí. Návrat kultúry však nemusí byť spojený len so známymi miestami. Dokázať to chcú organizátori úplne nového projektu s názvom Hradné kultúrne noci. Pôjde o 5 podujatí, ktorých dejiskom budú starobylé hradné kopce.

„Chceme ľudí presvedčiť o tom, že tvoriť kultúru a vychutnať si audiovizuálne diela je možné aj v exteriéri, pod holým nebom. Máme vytypovaných 5 lokalít, ktoré sú prepojené originalitou miesta premietania. Pôjde o hradné kopce, respektíve areály známych hradov v regióne Šariš. Návštevníkom chceme ponúknuť nové kultúrne podnety a zároveň podporiť turizmus na východe Slovenska,“ uviedol organizátor podujatia Peter Vlkovič.

smARTin-20190721-0772

Organizátori chcú osloviť všetky generácie milovníkov kvalitnej hudby, divadla a najmä filmu. Zároveň pôjde o netradičné spojenie kultúry a turizmu v rámci historických hradných objektov v regióne Šariš. Ak Vás táto myšlienka zaujala, neváhajte a zahlasujte za Hradné kultúrne noci.

Stačí poslať SMS v tvare: „PSK13“ na telefónne číslo 0902 025 502. Cena spätnej SMS je 0€.

„Svojím hlasom nás posunieš k tomu, aby sme zrealizovali na viacerých hradných kopcoch regiónu Šariš zážitkové premietanie a priniesli tak tebe - nášmu divákovi, kvalitný filmový zážitok, ktorý si môžeš vychutnať v príjemnej atmosfére na mieste, ktoré dýcha históriou,“ doplnil organizátor podujatia Peter Vlkovič.

Hlasovať je možné len do 15.4.2022. Každý hlas bude automaticky zaradený o zaujímavé ceny, ktoré ponúkajú kultúrne organizácie pôsobiace na území PSK.

Zdroj:OZ Nový film

Pozri tiež: