Kežmarský hotel získal významné ocenenia

Kežmarský hotel získal významné ocenenia

PREŠOV/KEŽMAROK (7. 11. 2016) – Do histórie kežmarského hotela Hviezdoslav sa jeseň 2016 zapíše veľkými písmenami. V priebehu mesiaca získal hotel dve významné ocenenia.

Boutique Hotel Hviezdoslav sídli v srdci historického Kežmarku s výhľadom na Belianske Tatry. Sídli v štyroch historických budovách zo 17. storočia v centre Kežmarku. Pomenovaný je podľa najväčšieho slovenského spisovateľa P. O. Hviezdoslava, ktorý počas štúdia na slávnom kežmarskom lýceu v jednom z domov žil a tvoril. Hotel je členom  Asociácie Historických Hotelov Slovenska. Jeho riaditeľka Sylvia Holopová získala v januári 2016 ocenenie Osobnosť cestovného ruchu Prešovského kraja 2015 v kategórii Podnikanie v cestovnom ruchu. V októbri 2016 sa hotel na gréckom ostrove Santorini stal najprv víťazom kategórie "Hostiteľ roka" v ankete Asociácie Historických hotelov Európy, o necelé dva týždne si vyslúžil v katarskej Dohe aj ocenenie Luxury Boutique Hotel 2016 (country winner).  

Čítaj viac: Predstavte nám vaše tipy na NAJ v cestovnom ruchu! Ktorý hotel je najlepší? Kde majú najlepšie jedlo, skvelú obsluhu?

Osobnost-CR-WEB-banner.jpg

O víťazoch hotelierskej súťaže Historic Hotels of Europe Awards sa tento rok rozhodlo 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Slovensko predstavovalo veľmi silné želiezko v ohni, keďže nominovaných bolo až šesť slovenských historických hotelov. Asociácia historických hotelov Európy pritom združuje viac ako 600 hotelov z 18 krajín, nominácia šiestich hotelov zo 17-člennej slovenskej národnej asociácie je teda obrovský úspech. Hotel Hviezdoslav získal ocenenie HOST OF THE YEAR, teda najpohostinnejší historický hotel roka 2016.

Víťazné hotely v súťaži World Luxury Hotel Award vyberali návštevníci z celého sveta a odborná porota v troch kolách. Počas slávnostnej ceremónie pri neúčasti kežmarského hotela ocenenie v Katare prevzal prezident Asociácie historických hotelov Slovenska Ján Svoboda, ktorý zároveň zastupoval Hotel Elizabeth z Trenčína, ktorý uspel v kategórii Romantic Hotel.

Hotel Hviezdoslav potvrdil, že i slovenské hotely v kvalite služieb dosahujú svetovú úroveň a môžu konkurovať svetovej špičke, keď počtom hlasov predstihol i také hotely ako sú 5 - hviezdový London Hilton Park Lane, či Nassima Royal hotel v Dubaji,“ informovala manažérka hotela Maja Brezinová. Hotel získal ocenenie v kategórii Luxury Boutique Hotel 2016 (country winner). Celkovým víťazom sa stal dubajský Armani Hotel.

hotel-Hviezdoslav-exterier.jpg

Nesmierne si vážime ocenenie World Luxury Hotel Award, ďakujeme našim priaznivcom z celého sveta a ďakujeme pracovníkom hotela, ktorí si svojim prístupom získali sympatie hlasujúcich. Je to pre nás veľká zodpovednosť a výzva do budúcnosti. Veríme, že vysoký štandard služieb, ktoré hotel poskytuje, nielen udržíme, ale budeme i naďalej zvyšovať a pritom si zachováme naše motto – Malý hotel s veľkým srdcom,“ uviedla  k oceneniu riaditeľka hotela Sylvia Holopová. 

hotel-Hviezdoslav1.jpg

ZDROJ a FOTO: Hotel Hviezdoslav

 

Čítaj tiež:

Prešovský kraj hľadá najlepších v cestovnom ruchu za rok 2016 - zašlite nám vaše návrhy na ocenenie

Najkrajšie fotky Prešovského kraja v roku 2016

Slovensko cez leto navštívil rekordný počet turistov

TOP výlety:

Všetky výlety