Aj Severovýchod Slovenska sa zapája do týždňa mobility

Aj Severovýchod Slovenska sa zapája do týždňa mobility

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spoločne s Prešovským samosprávnym krajom sa opäť zapájajú do medzinárodnej kampane Európsky týždeň mobility (ETM), ktorá bude tento rok prebiehať od 16. do 22. septembra.

V rámci iniciatívy Týždeň bez áut – Prejdime sa spolu!, odmení KOCR SVS každého pracovníka Úradu PSK, ktorý aspoň jeden deň v týždni nechá svoje auto doma. Jedno väčšie prekvapenie je pripravené pre tých, ktorým najviac záleží na ovzduší, v ktorom žijú a svoje motorové vozidlo sa rozhodnú nepoužívať počas väčšiny pracovného týždňa. 

Cyklistika_V. Slavik, KOCR SVS

KOCR Severovýchod Slovenka vyzýva všetkých pracovníkov Úradu PSK, aby prišli do práce inak ako autom! Najlepšie pešo alebo bicyklom či inými ekologickými dopravnými prostriedkami (kone, snežné záprahy, gondoly alebo aj kolobežky, všetky druhy boardov, vetrone, balóny, vzducholode a pod.). Samozrejme, počíta sa aj využitie verejnej dopravy. PSK totiž ponúka od 16. do 22. septembra všetkým cestujúcim v prímestskej autobusovej doprave 75 percentnú zľavu z ceny jednosmerného cestovného lístka. Počas celého septembra je tiež možné získať bezkontaktnú čipovú kartu u všetkých dopravcov PSK (SAD Prešov, SAD Humenné, SAD Poprad a BUS Karpaty) zadarmo. Týmto spôsobom navyše prispejete aj k zvýšeniu svojej fyzickej kondície, keďže podľa Svetovej zdravotníckej organizácie by sa mali dospelé osoby vo veku 18-64 rokov venovať aktivitám s miernou záťažou minimálne 150 minút týždenne (cca 22 min. denne). K takýmto aktivitám patrí napr. spomínaná chôdza či cyklistika. V prípade náročnejších aktivít sa tento ukazovateľ znižuje na polovicu, teda 75 minút v týždni.

 Odmeny a balíčky
Odmeny a balíčky

Doprajte si odmenu za svoju aktivitu!

Tú si môžete prevziať pri vstupe do budovy Úradu PSK na vrátnici počas týždňa mobility od 6:30 do 8:15. V prípade, že sa nestihnete dostaviť do práce v tomto termíne, odmenu si môžete vyzdvihnúť na pracovisku KOCR SVS (6. poschodie) počas dňa. Na každý deň je pripravené iné prekvapenie. Pracovníci, ktorí sa rozhodnú svoje auto nechať doma tri a viac dní, navyše získajú od KOCR Severovýchod Slovenska cestovateľský balíček. Tešíme sa na všetkých priaznivcov zdravšieho života!

Pravidlá súťaže!

Týždeň bez áut - Prejdime sa spolu!

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska spoločne s Prešovským samosprávnym krajom sa opäť zapájajú do medzinárodnej kampane Európs...

Pozri tiež:

Lekársky rodinný SINGLETRACK

Milovníci cyklistiky ocenia horskú cyklotrasu, ktorá má dĺžku 1330 m a prevýšenie 60 výškových metrov.

Prešov

Metropolou severovýchodného Slovenska, ktoré v sebe skrýva jedinečnosť a kultúrnu zmes Slovákov, Poliakov, Ukrajincov a Rusínov, je PREŠOV, mesto s bohatou minulosťou a dynamickou súčasnosťou.