Aktéri CR spoznávali počas infocesty krásy Horného Zemplína

Aktéri CR spoznávali počas infocesty krásy Horného Zemplína

Aktéri a zamestnanci pôsobiaci v oblasti cestovného ruchu spoznávali počas jednodňovej infocesty krásy Horného Zemplína. Začínali na najväčšom cintoríne z prvej svetovej vojny v obci Veľkrop, na ktorom je pochovaných 8662 vojakov. Pokračovali výstupom na obnovenú kostolnú vežu v Stropkove, z ktorej mali možnosť vidieť aj odkryté múry zaniknutého Stropkovského hradu. Neobišli ani drevený chrám v obci Potoky z roku 1773.

 Vojnový cintorín Veľkrop, Zdroj: OOCR HZHŠ
Vojnový cintorín Veľkrop,...

Ďalšou zastávkou bolo dedinské múzeum v obci Vladiča, kde mali aktéri možnosť vidieť aj novú expozíciu „Technika v zajatí pavučín“. Zamávať boli aj soche kniežaťa Laborca, ktorá sa vypína nad obcou Habura, kde sa nachádza aj replika dreveného chrámu sv. Mikuláša. Navštívili tiež Múzeum moderného umenia AndyhoWarhola, v ktorom sa dozvedeli zaujímavé informácie nielen z jeho umeleckého, ale aj osobného života. Infocestu zakončili pri Monastyre v Krásnom Brode, ktorého výstavba je spojená s legendou o slepom žobrákovi.

 Monastyr Krásny Brod
Monastyr Krásny Brod

Je veľmi dôležité, aby aktéri a hlavne zamestnanci v oblasti CR vykonávali svoju prácu nie preto, že musia, ale preto, že chcú. Často sú to práve oni, ktorí sú prvým kontaktom turistu s daným územím. Infocesta má za cieľ rozšíriť ich obzory v oblasti ponuky atraktivít či produktov CR, ktoré sa v území ich pôsobnosti nachádzajú. Je dôležité, aby návštevníka lákalo územie aj v ďalšom období, preto je potrebné s ním komunikovať o ďalších možnostiach trávenia voľného času na Hornom Zemplíne, a to aj mimo nášho mesta, rezortu či atraktivity.

 Múzeum Vladiča
Múzeum Vladiča

Pracovníkom v tejto oblasti sa aj takýmto spôsobom snažíme vysvetliť podstatu filozofie, ktorá spočíva v tom, že ak návštevník v území zostane, zostanú tu aj jeho financie. Často sú totiž za atraktivitami ochotní bez problémov vycestovať. Len musia vedieť kam. 

Aktivita bola realizovaná s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zdroj: OOCR Horný Zemplín Horný Šariš

Pozri tiež:

Monastyr Krásny Brod

Jeden z najstarších monastierov a odpustových miest na Slovensku, označovaný aj ako „rusnácky Devín”, bol postavený v 14. storočí na mieste, kde sa zázračne uzdravil slepý žobrák.