Aktivity OOCR Šariš Bardejov na rozvoj turizmu v r. 2023

Aktivity OOCR Šariš Bardejov na rozvoj turizmu v r. 2023

Oblastná organizácia cestovného ruchu „ŠARIŠ“- Bardejov plánuje v roku 2023 zvýšiť návštevnosť tejto destinácie prostredníctvom aktívnej spolupráce členov OOCR a ďalších subjektov v cestovnom ruchu, skvalitňovaním marketingu, propagácie a rozširovaním produktov a služieb. Bude pritom hospodáriť s rozpočtom približne 200 000 eur. Informuje o tom riaditeľ OOCR „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.

Bardejov_socha kata_foto OOCR S-BJ

Plánované aktivity  na rok 2023

"Aktívnou spoluprácou členov OOCR „ŠARIŠ“ – BARDEJOV budeme pokračovať v rozvoji cestovného ruchu. Vypracujeme strednodobý strategický dokument, zabezpečíme vytvorenie marketingových a propagačných nástrojov, začneme tvoriť integrovanú sieť turistických a cyklistických chodníkov a aktívnou formou budeme prezentovať našu destináciu na domácom a zahraničnom trhu. Po odskúšaní foriem a metód spolupráce zapojíme aj ďalšie subjekty a nabudíme ich k spolupráci, k novým aktivitám a k tvorbe produktov a balíčkov služieb,“ vysvetlil R. Jančošek.

OOCR sa zúčastní na veľtrhoch IMTM Izrael 2023, Katovice Poľsko, ITF Bratislava 2023  a ďalších. Pokračovať bude v marketingu a licencii Region card, kde prebehne dotlač 5000 ks plastových kariet z PVC. Vyjdú články, propagačné materiály a tlačové informácie o regióne v rôznych časopisoch, na webových stránkach, facebooku a v regionálnej v tlači.

karta Saris Bardejov region card

Propagačné materiály

Organizácia pripravuje osadenie celoročného propagačného billboardu v obci Hniezdne pred Hradom Ľubovňa. Objednáva aj dotlač rôznych letákov o drevených kostolíkoch, Bardejove, Bardejovských Kúpeľoch a okolí či vojnových cintorínoch. V pláne je vytvorenie obojstrannej turistickej mapy regiónu.Pribudne dotlač obrazového sprievodcu mesta Bardejov a okolia, skladačky o židovských pamiatkach v meste Bardejov a materiál o slovenských kráľovských mestách.

Na putovný nadrozmerný nadpis BARDEJOV pribudne logo UNESCO.

Napis BARDEJOV2

Rozvoj infraštruktúry

"Čakajú nás dokončovacie práce na investíciách z predchádzajúcich rokov - pôjde o 3. etapu dokončenia a revitalizácie okolia a úpravu terénu na pumptracku – skateparku na Toplianskej ulici v Bardejove, dokončenie obnovy drevenej „Lávky priateľstva“ a dokončenie obnovy nefunkčných fontán s areálom v Bardejovských Kúpeľoch. Pripravujeme aj obnovu a realizáciu Berzeviczovej vyhliadkovej veže v Bardejovských Kúpeľoch,“ vymenoval časť očakávaných aktivít R. Jančošek.

Fontana areal Bardejovske Kupele_foto OOCR S-BJ

10 rokov obnovy a rozvoja

Počas covidovej krízy získala OOCR „Šariš“ - Bardejov  ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu v kategórii AntiCovid  za rok 2020 a to  aj za zveľaďovanie a investície do turistickej infraštruktúry v regióne.  V decembri 2022 oslávila 10. výročie svojho vzniku. Za toto obdobie podporila a vytvorila podmienky na rozvoj cestovného ruchu v regióne kde pôsobí.  Celkové investície OOCR do drobnej turistickej infraštruktúry za ten čas dosiahli státisíce EUR. Pritom boli novovybudované liečebné singletracky, kyslíkové dráhy, obnovené turistické a náučné chodníky a okruhy, jazierka, oddychové zóny, ohniská, rozhľadne a vyhliadky. Osadených bolo niekoľko desiatok informačných tabúľ s mapami a turistickými zaujímavosťami.

NAJ v CR_OOCR Saris  - Bardejov

Komplexná turistická destinácia

Najväčší pokrok urobila OOCR za 10 rokov svoje existencie prospech cykloturistov v okolí Bardejova. Dlhšia trasa liečivých singletrackov má dĺžku 25 km a kratšia trasa 18 km. Na svoje si prídu všetci, jednotlivé terény sú vhodné pre najmenších cyklistov i profibikerov.

pumptrack_BJ

Sieť navzájom prepojených piatich liečivých singletrackov – Rodinný, Napoleon, Čerešenka, Herkules a Kráľovský a dve nadväzujúce cyklotrasy Kyslíková cesta Mihaľov - Bardejov a Kyslíková dráha v Bardejovských Kúpeľoch, poskytujú dostatok možností vyžitia. V máji 2022 vybudovali v rekreačnej zóne mesta na Toplianskej ulici v Bardejove, vedľa skateparku, atrakciu nadregionálneho významu “Pumptrack – Bike park v Bardejove”.

Bardejovský Mihaľov

Dôležité revitalizácie

OOCR investuje pravidelne do revitalizácie jednotlivých rekreačno-turistických oblastí. Vlani financovala obnovu dvoch nefunkčných fontán v Bardejovských Kúpeľoch, v parku pred kúpeľným domom Alžbeta (Park Sisi). Po kompletnej rekonštrukcii slávnostne znovuotvorili 1.decembra 2022 v Bardejovských Kúpeľoch "Lávku priateľstva". Má dĺžku 54,2 m a výšku veže 11,6 m. V čase svojho vzniku v roku 2011 bola jednou z piatich najdlhších drevených lávok na Slovensku.

Obnovená Lávka priateľstva láka turistov

Návštevníci i kúpeľní hostia z celého Slovenska si tak opäť môžu vychutnávať lávku s dĺžkou 54,2 metra.

Zdroj: OOCR Šariš - Bardejov

 

POZRI TIEŽ:

Výhľady a vyhliadky v regióne pod Duklou

Výhľady na okolitú prírodu ako odmena za výstup. Užite si turistiku v regióne pod Duklou.

Zastavený čas: Príďte si pozrieť drevené i kamenné kostoly a synagógu

Severovýchod Slovenska je nábožensky azda najpestrejším kútom Slovenska. Pokochajte sa pohľadom na rozmanitosť sakrálnych stavieb - gréckokatolícke a pravoslávne chrámy, židovské suburbium, rímskokatolícke či evanjelické kostoly a ich jedinečnú výzdobu.

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.