Bardejovské Kúpele majú novinku, je ňou horčíková olejová masáž

Bardejovské Kúpele majú novinku, je ňou horčíková olejová masáž

K najobľúbenejším liečebným procedúram v Bardejovských Kúpeľoch, a.s. patria masáže a minerálne kúpele. Klienti si radi doprajú nielen klasickú, či reflexnú masáž, ale aj nadštandardné procedúry ako masáže lávovými kameňmi, bio telovými sviečkami, bankovanie, reflexnú masáž chodidiel, medovú detoxikačnú masáž, aromaterapeutickú masáž. Novinkou je horčíková olejová masáž. 

Všetky liečebné procedúry sú sústredené v budove kúpeľného domu - Balneoterapii. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

Najväčšie ubytovacie zariadenia (Ozón, Astória, Alžbeta a Alexander) sú prepojené s budovou Balneoterapie vnútornými chodbami, takže klienti sa dostanú na procedúry pohodlne v každom počasí. Kúpeľná liečba prešla dlhodobým vývojom a dnes využíva tradičné overené postupy so zavedením najmodernejších fyziatrických, balneologických a rehabilitačných metód. Komplexný liečebný program Bardejovských Kúpeľov pozostáva z pitnej kúry, vodoliečebných, fyzikálnych, elektro-, magneto- a svetloliečebných metód, ktoré sa priebežne dopĺňajú a upravujú na základe nových lekárskych poznatkov. Neoddeliteľnou súčasťou liečby je diétne stravovanie, klimatické podmienky prostredia, liečebný režim a terénne kúry na ktoré sa využívajú špeciálne upravené trasy, nazývané tiež kyslíková dráha. "Liečebné metódy využívané v kúpeľoch sú rozdelené do skupín. Takmer všetky procedúry sa dajú zakúpiť v rámci liečenia,“ vysvetľuje T. Šatanková.

Hotel-Alexander-exterier-zima

Horčíková olejová masáž / príliv morského horčíka

Odporúča hlavne novú procedúru, horčíkovú masáž. Pozostáva z masážnych hmatov klasickej masáže s použitím masážnych prípravkov s obsahom morského lúhu. Masážne oleje s morským lúhom sa používajú na masáže pri bolestiach kĺbov a svalov, kŕčoch, artritíde, artróze, zápale nervov, zápaloch okolitých tkanív, vyvrtnutiach, zlomeninách, neuralgii, plexitíde, diskopatii, pooperačných stavoch a podobne. Pomáhajú pri liečbe akné, psoriázy a kŕčových žíl. Masáže olejmi s morským lúhom príjemne relaxujú celé telo, zlepšujú kvalitu pokožky, znižujú bolesti a odstraňujú zatuhnutia, napätie a spazmy svalov. Majú silné protizápalové a antibakteriálne účinky, pôsobia posilňujúco a uvoľňujúco na celé telo, odstraňujú únavu a ťažkosť v končatinách, vyživujú, omladzujú pokožku a spomaľujú starnutie, mineralizujú organizmus a stimulujú prirodzené ochranné reakcie imunitného systému. 

horčíková masáž

Kúpele poskytujú okrem klasických aj rôzne iné druhy masáží - masáž bio telovými sviečkami, lávovými kameňmi, medovú detoxikačnú, bambusovú či reflexnú masáž a bankovanie. 

Ostatné procedúry poskytované v Bardejovských Kúpeľoch:

Lekárske vyšetrenia, konzultácie, vodoliečba bazén – voľné plávanie, cvičenie v bazéne, hydromasáž, perličkový kúpeľ, subaquálna masáž, vírivky horných končatín, vírivky dolných končatín, škótske streky, minerálny kúpeľ, prísadový kúpeľ (levanduľa, rozmarín, eukalyptus), whirlpool, soľný kúpeľ, rašelinový kúpeľ, pivný prísadový kúpeľ, striedavý šľapací kúpeľ, inhalácie, oxygenoterapia, soľná jaskyňa, teploliečba rašelinový zábal, rašelinové obklady, parafínové obklady, sauna fínska, parná sauna, infrasauna, vodná posteľ elektroliečba, diatermia, elektromasáž, magnetoterapia bioptron, ultrazvuk, btl vacuum, liečebný telocvik. nordic walking, liečebná tel., banky, suchý uhličitý kúpeľ, plynové injekcie akupunktúra, laser.

Bk kupele - voda

Jedinečnosť minerálnych vôd

Minerálne vody v Bardejovských Kúpeľoch majú jedinečné zloženie a ich pitie sa odporúča  zdravým aj chorým klientom. Práve pitné kúry sú jednými z hlavných procedúr v týchto kúpeľoch.  Spolu vyviera v Bardejovských Kúpeľoch 10 minerálnych prameňov, s mineralizáciou od 1600 mg/l až po 9400 mg/l. Tieto vzácne pramene neuškodia ani zdravým klientom a používajú sa ako prevencia pred cukrovkou, vysokým krvným tlakom, či poruchami trávenia. Pobyt v kúpeľoch všeobecne a inhalovanie silne mineralizovanej  vody z prameňa Herkules posilňuje imunitu (https://www.kupele-bj.sk/liecba/prirodna-lieciva-voda).

Bardejosvke kupele - hotel Alzbeta

Vhodné aj pre deti

V Bardejovských Kúpeľoch sa liečia celoročne aj detskí klienti a majú tu špecialistov hlavne na oblasť diabetes a obezity, čo sú v novodobé civilizačné ochorenia. Tie majú na Slovenskú nepriaznivý rastúco trend. "Snažíme sa detských klientov edukovať, ako sa správne stravovať a hýbať. Počas pobytu dodržiavajú prísny liečebný režim a výsledky sú merateľné a veľmi efektívne.  Kúpele sú preto jedným z najlepších možností pre deti, ale samozrejme aj dospelých, ako sa naučiť správne žiť a budovať si imunitu," vyzdvihla T.Šatanková.

BJ kupele_deti v bazene

Bardejovské Kúpele fungujú celoročne a zo zdravotného hľadiska je úplne jedno, či klient absolvuje pobyt v lete alebo zime. Leto je tradične TOP sezónou, pretože pridanou hodnotou k procedúram je aj bohatý kultúrno-spoločenský život a viac možností trávenia voľného času, ale celodenný režim je rovnaký v každom ročnom období.

Zdroj: OOCR Šariš - Bardejov

Viac informácií: www.kupele-bj.skwww.visitbartdejov.sk

 

POZRI TIEŽ:

TOP výlety:

Všetky výlety