Bežecké trate Levoča Nordic Centrum

Bežecké trate Levoča Nordic Centrum

V lokalite Krúžok v katastri obcí Uloža,Vyšné Repaše a Závada (miestna časť Levoče) je k dispozícii moderný bežecký areál Levoča Nordic Centrum. Za sebou má už viac ako 50 ročnú históriu úpravy bežeckých lyžiarskych tratí v tejto lokalite a mnoho plánov na ďalší rozvoj a modernizáciu. 

V areáli počas zimnej sezóny 2017/ 2018 sú upravované tri okruhy a centrálny štadión s rozmermi 70 x 30 metrov. Bežecké okruhy majú šírku 6 až 10 metrov. S dôvodu výraznej rekonštrukcie a modernizácie areálu v rokoch 2017 a 2018 sú okruhy značené dočasným značením.

"V priebehu roka 2018 plánujeme bežecké okruhy rozšíriť a vybudovať 5 km okruh a na všetky okruhy získať certifikáciu FIS, ktorá nám zaručí organizovať preteky Slovenského pohára a M- SR v behu na lyžiach. 2.5 km okruh je projektovaný aj s umelým osvetlením. Do budúcna plánujeme pri zakúpení ratraku upravovať Levočskú lyžiarsku magistrálu v dĺžke 30 - 40 km, ktorá bude viesť po hrebeni Levočských vrchov a povedie aj cez bývalý vojenský výcvikový priestor Javorina," predstavuje najbližšie plány OZ LEVOČA NORDIC CENTRUM. 

Všetky okruhy sú upravované na klasickú a voľnú techniku.

areal-LE-vrchy.jpg

 

Aktuálne informácie nájdete na www.lnc.sk a  www.bezkar.sk

LEVOČA NORDIC CENTRUM je občianskym združením, ktoré si kladie za hlavný cieľ výstavbu športového areálu, ktorý bude spĺňať národný význam v rámci strediska prípravy mládeže v behu na lyžiach, ako aj športoviska pre zdravotne postihnutých športovcov a širokú verejnosť.
Primárne je naša pozornosť momentálne zameraná na lokalitu Krúžok v katastri mesta Levoča, medzi obcami Uloža a Vyšné Repaše, kde už po niekoľko sezón zabezpečujeme údržbu a úpravu lyžiarskych bežeckých tratí.

ZDROJ. OOCR Tatry Spiš Pieniny

 

Pozri tiež:

V Levočských vrchoch rastie moderný bežecký areál

Jarné prázdniny na severnom Spiši a v Pieninách

Na rozhľadni Kamenná Hora Bardejov pribudli atrakcie