Chodník Obchod na Korze a jeho slávnostné otvorenie

Chodník Obchod na Korze a jeho slávnostné otvorenie

Sabinov má veľký potenciál pritiahnuť do mesta mnoho turistov z celého sveta vďaka filmu Obchod na korze, ktorý sa natáčal v Sabinove. V apríli 1966 si v Los Angeles režisér Ján Kadár za tento film prevzal zlatú sošku Oscara. Dej filmu poukazuje na udalosti, ktoré sa diali na Slovensku v časoch 2. svetovej vojny. 

 Jozef Króner vo filme Obchod na korze. Zdroj foto: T. Miščík
Jozef Króner vo filme Obchod...

V Sabinove na motívy filmu vznikol turistický projekt Chodník Obchod na Korze. Cieľom projektu je presné označenie 11-tich stanovíšť kovovými nerezovými tabuľami o rozmeroch 60 cm x 30 cm v dizajne filmového pásu, ktoré budú pevne navŕtané na mestský chodník. Značenie odobrili zástupcovia Pamiatkového úradu SR i samotné mesto Sabinov.

"Na tabuliach budú uvedené informácie, ako je názov zastavenia a opis scén z filmu v troch svetových jazykoch. Verejnosť si z tabúľ oscanuje QR kód, ktorý bude prepojený na konkrétnu pasáž filmu na YouTube kanál z daného miesta, aby si to každý návštevník mesta mohol prehrať na svojom mobilnom zariadení," predstavil formu projektu autor T. Miščík.

 Filmový pás ako motív tabule. Zdroj foto: T. Miščík
Filmový pás ako motív tabu...

Návštevníkov priláka aj najväčšie filmové open-air múzeum na Slovensku, ktoré bude prepojené na moderné mobilné technológie. Slávnostné otvorenie Chodníka Obchod na Korze sa uskutoční dňa 5. 7. 2019 o 14:00, medzi parkami v centre Sabinova.

Slávnostné otvorenie Chodníka Obchod na korze

Týmto vás srdečne pozývame na slávnostné otvorenie projektu Chodník Obchod na korze, ktoré sa uskutoční v Sabinove 5.júla o 14:00 v centre medzi parka...

 

Pozri tiež:

Cestujte Prešovským krajom a vyhrajte ceny pre celú rodinu:

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.