Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia v Prešove

Cyklopátrania Prešovským krajom vyvrcholia v Prešove

PREŠOV (10. september 2015) – Spoznávanie Prešovského kraja na bicykli ukončí Cyklopátranie v Prešove a okolí v sobotu 19. septembra. Cyklisti budú s pomocou mapy objavovať prírodné, historické a kultúrne zaujímavosti.

Cyklopátrania Prešovským krajom pripravila na leto 2015 Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Ide o druhý ročník podujatia. Zábavno-súťažné preteky predstavujú cyklistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov v okolí Medzilaboriec, Bardejova, Levoče, Pienin a Prešova. Facebook – Cyklopátranie Pre­šov

Práve v Prešove sa v sobotu 19. septembra o 10.00 hodine stretnú cyklopátrači v tomto roku naposledy. Štart a cieľ je pri Kolmanovej záhrade v areáli reštaurácie Kolmanka. Podujatie je určené širokej verejnosti, pretekať môžu jednotlivci aj dvojice.

Teší nás, že cyklopátrania si obľúbili rodičia s deťmi, rekreační cyklisti aj aktívni športovci či členovia cykloklubov. K obľúbený kategóriám patria dvojice, v ktorých môžu súťažiť dvaja cyklisti so súčtom veku do alebo nad 60 rokov. Tam vznikajú rôzne zaujímavé kombinácie a tiež zábavné momenty počas pretekov,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. 

Cyklisti-planuju-trasu-v-Pieninach.jpg Cyklisti plánujú trasu na Cyklopátraní v Pieninách

Trasu si volí každý sám

Body cyklopátrania sú do dňa podujatia tajné. Až krátko pred štartom dostane cyklista mapu s vyznačenými bodmi, na ktoré sa má počas  päťhodinového limitu dopraviť na bicykli a získať pečiatku s bodovou hodnotou. Čím vyšší počet bodov nazbiera, tým má väčšiu šancu na víťazstvo. Každý cyklista si podľa chuti a schopností zvolí miesta, na ktoré sa vyberie. To najdôležitejšie je vidieť kus krásneho kraja a zaujímavé miesta z chrbta bicykla. V cieli čaká cyklistov občerstvenie, vyhodnotenie súťaže a koncert Eda Klenu a skupiny Klenoty.

Počas všetkých cyklopátraní sa súťaží o bi­cykel. Za každú účasť na cyklopátraniach je cyklista automaticky zaradený do záverečného lo­sovania, ktoré sa uskutoční po vyhodnotení Cy­klopátrania v Prešove. Re­gistrácia na preteky je možná na mieste pretekov od 9.00 hod. alebo mailom na marketing@severovychod.sk. Viac informácií nájde verejnosť na stránke www.severovychod.sk.

 

KOCR Severovýchod Slovenska v tomto roku predstavuje Prešovský kraj aj prostredníctvom súťaže Objavuj Prešovský kraj a tiež projektom Legendarium, ktorý zahŕňa multimediálnu hru, album s nálepkami a audio CD o legendách kraja. Uzávierka súťaží je 15. septembra 2015.

Cyklopatranie-Medzilaborce-Bodruzal-UNESCO.jpg Cyklopátranie Medzilaborce – Bodružal (UNESCO)

Kontakt:

Mgr. Barbora Čechová
marketing
KOCR Severovýchod Slovenska, Nám. mieru 2, 080 01 Prešov
media@severovychod­.sk
051/708 15 13, 051/775 45 05

cyklopatranie-PO.jpg