Cyklopotulky severným Spišom a Pieninami I.

Cyklopotulky severným Spišom a Pieninami I.

Chcete si cez víkend zašportovať na čerstvom vzduchu, no pri tom nechcete vynechať dobrú kávu, či chutné jedlo a sladkosti, máme pre vás tip ako spojiť príjemné s užitočným. Vydajte sa s nami na cyklopotulky severným Spišom a Pieninami.

Výbornou voľbou na víkendový výlet je cyklotrasa zo Starej Ľubovne do obce Hniezdne. Takmer 5 kilometrov dlhý úsek vedie popri rieke Poprad a ponúka aktívnym či pasívnym športovcom krásny výhľad na Tatry.

Cyklotrasa Stará Ľubovňa - Hniezdne

Pozornosť cyklistov láka cyklotrasa aj z dôvodu, že končí v Nestville Parku, kde môžu nájsť Nestville Chocolate. Ako jediná čokoládovňa v regióne ponúka vynikajúcu chuť kvalitnej belgickej čokolády a predstavuje históriu, samotné spracovanie a výrobu rôznych čokoládových špecialít. V ponuke nájdete tiež pralinky, tabuľkové čokolády, zákusky, torty domácej výroby a originálne čokoládové likéry. Všetky tieto dobroty si môžete vychutnať spolu s kávou na terase, v blízkosti ktorej sa nachádza detské ihrisko pre malých návštevníkov. A čo ak vás počas športovania zastihne veľký hlad? V prípade, že preferujete špeciality ako zrejúce steaky, burgre, divinové špeciality alebo tatarák, určite si nenechajte ujsť Nestville Taberna. V pivovare s neopakovateľnou atmosférou podávajú nepasterizované poctivé pivo Nestville Beer varené z tých najkvalitnejších surovín zdravého regiónu severného Spiša a Pienin. Spoznať môžete aj Nestville Whisky v expozícii liehovarníctva a tradičných remesiel Nestville Destilery, ktorej súčasťou je aj degustačná miestnosť prvej slovenskej whisky. Samozrejme, ochutnávku Nestville Beer alebo Nestville Whisky absolvujte iba v prípade, že ste dali prednosť prechádzke po cyklotrase a bicykel ste nechali doma. V tom druhom prípade odporúčame vychutnať si tieto nápoje v pohodlí domova až po absolvovaní výletu.

01-expozcia-nestville-distillery

Pre nadšencov cyklistiky, ktorí by si po tomto príjemnom občerstvení chceli zajazdiť o čosi viac, odporúčame vydať sa ďalej po cyklotrase AQUAVELO. Tá spája kúpeľné mestá v doline Popradu. Z Hniezdneho pokračujte cyklochodníkom cez Kamienku a Lackovú až do Vyšných Ružbách, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri Prameňoch Lásky a Zabudnutia, obzrieť si unikátne travertínové jazierko Kráter alebo navštíviť Medzinárodné sochárske sympózium, zahŕňajúce diela viacerých významných osobností európskeho i svetového sochárstva.

aquavelo 2019

Ak vám však nestačilo a máte chuť si ešte zabicyklovať, pokračujte cyklotrasou AQUAVELO cez Podolínec a Veľký Lipník až do Červeného Kláštora. Pieninská príroda vás určite očarí svojou rozmanitosťou a krásou, ochutnajte minerálnu vodu z prameňa Smerždonka v areáli KÚPEĽOV ČERVENÝ KLÁŠTOR Smerždonka alebo kávu a gastronomické špeciality na terase kúpeľov. Pre všetkých tých, ktorí by radi strávili príjemné chvíle v čarovnom prostredí Pienin o niečo dlhšie, majú kúpele pripravené viaceré typy pobytov kombinovaných s možnosťou relaxu vo wellness centre či objavovaním atrakcií v okolí. Je na vás, či sa rozhodnete pre menej náročnú alebo zložitejšiu alternatívu výletu. V oboch prípadoch vás čakajú výnimočné výhľady, príjemné okolie, športové vyžitie i chutné jedlo. Objavujte severný Spiš a Pieniny a zamilujte si krásu, ktorú ponúkajú.

Zdroj: OOCR Severný Spiš Pieniny

Pozri tiež: