Deň cestovného ruchu oslávime na Štrbskom Plese

Deň cestovného ruchu oslávime na Štrbskom Plese

PREŠOV (7. september 2016) - Svetový deň cestovného ruchu si v Prešovskom kraji pripomenieme 24. septembra v športovom areáli na Štrbskom Plese. Podujatie spája vyvrcholenie letných kampaní Prešovského kraja, korunováciu kráľa a Beh za Tatry.

Turistické súťaže LEGENDARIUM 2Objavuj Prešovský kraj 2016 vyvrcholia v sobotu 24. 9. 2016 odovzdávaním cien víťazom na pódiu v športovom areáli na Štrbskom Plese. Zároveň prebehne korunovácia kráľa Prešovského kraja s divadlom Portál. Kráľom sa stane absolútny víťaz súťaže s mobilnou aplikáciou LEGENDARIUM  2, ktorý sa lokalizoval na všetkých 60  legendárnych miestach v kraji a nahral najviac bodov v hre. Podujatie doplní kultúrny program a nebudú chýbať ani obľúbení maskoti.

Podujatie pokračuje Behom za Tatry pre deti aj dospelých. Časť účastníckeho poplatku putuje na výsadbu stromčekov v Tatrách, preto sa preteky nesú v duchu hesla: Príďte, bežte, pomôžte! Pripravená je tiež disciplína beh so psom, pre najmenších beh od hríbika k hríbiku, tombola a mnoho zábavy.  

Srdečne pozývame užiť si jesennú sobotu v srdci Vysokých Tatier – na brehu Štrbského plesa!

Svetový deň cestovného ruchu (turizmu) pripadá na 27. septembra. V tento deň v roku 1979 boli prijaté stanovy Svetovej organizácie turizmu a zároveň sa jedná o deň, kedy sa končí hlavná turistická sezóna na severnej pologuli a začína sa sezóna na južnej zemskej pologuli. Svetový deň turizmu oslavujú organizácie zvyčajne v najbližší víkend výročia, v Prešovskom kraji to bude v sobotu 24. 9. 2016.

Den-CR-2016-poster-FINAL-728x1024.jpg

Organizátori: KOCR Severovýchod Slovenska, Beh za Tatry

 

Čítaj tiež: 

Beh za Tatry 2016

Objav Prešovský kraj s aplikáciou a súťažou

LEGENDARIUM 2: Zaži leto s legendami

SVS-objavujme-banner-1280px.jpg

legendarium-2-splash.jpg