Fotografie Prešovského kraja na putovnej výstave

Fotografie Prešovského kraja na putovnej výstave

Výber najkrajších fotografií Prešovského kraja, ktoré zaslali fotografi do súťaže Choď a foť 2018, môže verejnosť obdivovať na putovnej výstave. Prvou zastávkou je už tradične Divadlo Jonáša Záborského v Prešove. Putovnú výstavu otvorila vernisáž 12. decembra v divadelnom foyer.

Do šiesteho ročníka fotografickej súťaže Choď a foť bolo prihlásených 493 súťažných záberov v piatich tematických kategóriách. Súťaž každoročne organizuje Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. O víťazoch rozhodla odborná porota, ktorej predsedal známy fotograf Jano Štovka (MQEP). Putovná výstava je zostavená z víťazných a finálových fotografií, spolu ide o 47 záberov. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čo umocňuje vizuálny zážitok.

1

Slávnostná vernisáž sa uskutočnila 12. decembra vo foyer Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Na vernisáži boli zároveň odovzdané ceny víťazom súťaže. V príjemnej atmosfére sa v divadle stretli nielen ocenení fotografi, ale aj finalisti a široká verejnosť.

"Máme radosť z toho, že fotografie propagujú Prešovský kraj v médiách, na sociálnych sieťach i prostredníctvom putovnej výstavy. A veľmi nás teší aj záujem verejnosti o vernisáž, návštevníci vytvorili vynikajúcu atmosféru," uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

21

K obľúbeným motívom, ktoré dominovali medzi ocenenými fotografiami boli folklórne motívy spojené s krásami prírody a ľudskými výtvormi. K takým patrí aj víťazná snímka mladej Bardejovčanky Kariny Kaľatovej s názvom Ďakujem, Pane Bože. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch získala ocenenie Grand Prix súťaže. Autorka oslovila porotu aj ďalšími zábermi.

 Ocenená Karina Kaľatová
Ocenená Karina Kaľatová

Výstava spája jedinečné zábery prírody, kultúry, histórie a športových aktivít, ktoré zvečnili amatérski i profesionálni fotografi v Prešovskom kraji. Aj takouto formou priblížime verejnosti krásy nášho kraja, fotografie je možné vidieť aj na sociálnych sieťach a v rozmanitých propagačných materiáloch,“ doplnil Martin Janoško.

Najkrajšie fotografie Prešovského kraja 2018  

Víťazné zábery fotosúťaže Choď a foť 2018

Výstava bude v priestoroch DJZ umiestnená do konca januára 2018, vidieť ju môže verejnosť v čase konania predstavení v hlavnej budove DJZ. Z divadla sa výstava vo februári presunie do Kúpeľov Vyšné Ružbachy a potom do ďalších miest Prešovského kraja. Každoročne putujú zábery aj do zahraničia.

Od 1. 1. 2019 do 15. 10. 2019 bude prebiehať nový ročník fotosúťaže.

Prihlás sa na odber noviniek!

Tipy na výlety, podujatia, informácie o novinkách v cestovnom ruchu v Prešovskom kraji a súťaže o skvelé ceny. To všetko vo Vašej mailovej schránke.

Tagy