Golfová sezóna 2022 vo Vysokých Tatrách

Golfová sezóna 2022 vo Vysokých Tatrách

Novinky na ihrisku Black Stork

Vo Veľkej Lomnici pribudla túto sezónu “public” deviatka a to na existujúcom 9 jamkovom ihrisku Vardom. Znamená to, že aj začiatočníci, ktorí nemajú oprávnenie na hru, tzv. “zelenú kartu”, si môžu zahrať na skutočnom ihrisku, nielen na tréningových plochách. Na každej jamke je preto aj predĺžený čas na hranie. Hra na ihrisku “public” je cenovo výhodnejšia a pre tých, čo by si golf radi zahrali viackrát, sú permanentky. Pre lepšie tréningové možnosti vytvorili na Black Stork-u aj rozsiahlu “chipping” zónu - z doterajšieho 1 grínu vytvorili ďalšie a tak si každý hráč môže vybrať až zo 4 cvičných chipping grínov. Na všetky tréningové plochy - kryté odpalisko (driving range), chipping area a putting green je vstup bezplatný. Každý registrovaný hráč na ihrisku a tréningových plochách je automaticky poistený zo zodpovednosti za škody spôsobené na majetku alebo zdraví.

Lomnica_Okt2021_lowres_089

Ako začať s golfom?

Pre úplných začiatočníkov je najlepšie zapožičať si golfové palice a dohodnúť si aspoň 1-2 hodiny tréningu s profesionálnym trénerom. Na golfovoj recepcii vám povedia viac o pravidelných tréningoch každú nedeľu pre dospelých a každý piatok a nedeľu pre juniorov. Každý mesiac sa bude konať takisto turnaj pre začiatočníkov, ktorý pomôže začínajúcim golfistom prekonať strach a cítiť sa na ihrisku prirodzene. Už od Veľkej noci budú prebiehať kurzy na získanie oprávnenia na hru „Zelenej karty„, vďaka ktorým je golf koníčkom pre stále viac ľudí. Detská golfová škola je ideálnym riešením, aby sa juniori od 6 do 15 rokov zoznámili s golfom pod vedením trénerov počas 5 dní v 4 turnusoch počas letných prázdnin.

Lomnica_Okt2021_lowres_095

Turnaje pre hráčov golfu

V sezóne budú pokračovať obľúbené turnaje: Majstrovstvá LGK, ktoré sú zaradené v rankingu WAGR a budú sa konať 21.-24.júla s účasťou skvelých zahraničných a aj profesionálnych hráčov z niekoľkých krajín. Piati finalisti z 13.ročníka medzinárodného 3-dňového turnaja pre juniorov do 21 rokov FALDO Series Slovakia Championship, ktoré sa uskutoční 23. – 26. augusta, postúpia na európske finále. V sobotu 6.augusta prebehne už 15.ročník Charity Golf Cup-u pod záštitou Petra Bondru, z ktorého už viac, ako 300 000 € putovalo pre hendikepované deti. Tradičná tour Grand Prix Black Stork, z 8 turnajov vyrcholí obľúbeným turnajom O pohár prezidenta LGK 15.októbra. Nebudú chýbať pravidelné turnaje HCP a Sunny Friday. Hráči môžu stále využiť permanentky s výhodnejšou cenou na 10 hier alebo na celú sezónu.

GolfCamp_Lomnica2020_PhotoMartini_lowres_092

Zázemie hotela v strede golfového ihriska

Hostia ubytovaní v Hoteli International**** majú 30 % zľavu z hry golfu, navyše účastníci turnaja organizovaného v rezorte majú špeciálnu cenu ubytovania. Nielen hoteloví hostia môžu využiť hotelové wellnes centrum s vnútorným a vonkajším vyhrievaným bazén s protiprúdom, fínsku, infra a parnú sauna, vírivku, tepidárium a posilňovňu. Zároveň si treba dopriať aj vynikajúcu kuchyňu v hotelovej reštaurácii so sezónnymi ponukami a domácu cukráreň v hotelovom lobby bare.

 

VIAC INFO

 

Pozri tiež:

Black Stork Golf Resort Veľká Lomnica

Tento najväčší golfový areál na Slovensku sa nachádza na úpätí Tatier. Návštevníkom ponúka hru na 27 jamkovom ihrisku s kompletným zázemím. V areáli Black Stork Veľká Lomnica