Golfové ihrisko na jeseň aj v zime

Golfové ihrisko na jeseň aj v zime

Sú príbehy, ktoré píšu spisovatelia. Sú však aj príbehy, ktoré píšu golfové loptičky. Kalendár ukazoval rok 1968, keď sa inžinier Jiří Hruška prisťahoval do Veľkej Lomnice. V okolí obce vtedy boli iba lúky a polia, na ktorých sa pestovali zemiaky. Z ľudí zhrbených nad vedrami pri ich zbere si úžasnú panorámu Tatier všímal len málokto. O golfe sa v tých časoch pod Tatrami veľa nediskutovalo, aj keď prvé golfové ihrisko v Uhorsku vzniklo v roku 1909 práve v neďalekej Tatranskej Lomnici

Až prišiel rok 1984, keď Jiří Hruška podpisoval dohodu na golfovom ihrisku pri Essene v Nemecku. Všade dookola bola krásne zelená tráva, fascinovalo ho množstvo seniorov, ktorí sa príjemne bavili hrou. Pre neho to bolo osudové stretnutie. „Také niečo by som rád postavil v Tatrách,“ povedal si. Svoj sen začal budovať od roku 1999 a dnes má golfové ihrisko Black Stork 27 jamiek, v okolí stoja stovky domov, svoje miesto na oddych si tu našli osobnosti spoločenského života z domova aj zahraničia, prebiehajú tu významné medzinárodné turnaje aj golfové školy pre juniorov. A aj vďaka dcéram pána Hrušku je dnes Black Stork nádherným rezortom s budúcnosťou. Neďaleko je geotermálny prameň: prepojenie golfu s kúpeľmi, ako aj s lyžovaním a turistikou v Tatrách má obrovský potenciál vytvoriť z rezortu klenot, aký široko-ďaleko nenájdete. Pripočítajte si k tomu neďaleké letisko v Poprade, diaľnicu či blízkosť poľského Zakopaného.

Na jeseň je možné hrať na zimných jamkách, či prechádzať sa v tesnom okolí ihriska schovaní v ihličnatom lese (mapu okolia vám radi poskytnú na recepcii hotela v strede ihriska).

Golf resort Tatry

Keď golfové ihrisko pokryje sneh, upravujú tu viac ako 10 km lyžiarskych bežeckých tratí – lokálny vláčik záujemcov privezie až ku golfovému areálu. Na hostí čaká chutné občerstvenie a relax vo wellness v hoteli International**** uprostred rezortu. A keď by mali ešte chuť, môžu si objednať psie záprahy či vyskúšať curling alebo aspoň golfový simulátor. Poprechádzať sa s paličkami či kočiarikom sa dá v neďalekom lese po asfaltových cestách bez prístupu áut až do Tatranskej Lomnice a to stále s neopakovateľným výhľadom na panorámu Tatier. Otvorené je aj Múzeum kočov Pavla Baláža, vidno aj pasúce sa koníky v jeho okolí.

Viac info