Hľadá sa značkár (Zn. farebná príroda)!

Hľadá sa značkár (Zn. farebná príroda)!

Je Tvojou srdcovkou Horný Zemplín? Si trpezlivý, zodpovedný, máš 18 rokov a nebojíš sa žiadnej práce? Máš voľných aspoň päť dní v roku, ktoré si ochotný prežiť v prírode prácou na údržbe turistických značkovaných chodníkov v správe KST?

Ak si trikrát odpovedal áno, tak si na správnej ceste stať sa človekom, vďaka ktorému sa v našom území nestratia domáci ani zahraniční peší turisti. Regionálne komisie značenia KST totiž hľadajú záujemcov, ktorí sa chcú takýmto spôsobom zaslúžiť o rozvoj cestovného ruchu v okresoch Horného Zemplína.

IMG_20210204_120659 (1)

Ako na to?

Najprv sa staneš pomocným značkárom a vyskúšaš si obnovu a údržbu turistického značenia priamo v teréne pod vedením skúseného značkára. Potom sa rozhodneš, či je to pre Teba to pravé orechové. Ak za sezónu odpracuješ 20 hodín a stále Ťa to neprejde, je potrebné, aby si stal členom Klubu slovenských turistov. Potom môžeš absolvovať školenie. Ak úspešne prejdeš skúškami, ktoré riadne preveria tvoje znalosti a získaš preukaz značkára, podpíšeš najkrajšiu zmluvu svojho života, ktorá Ti umožní tráviť čas v prírode s pridanou hodnotou pre spoločnosť. A to je predsa to najlepšie, čo Ťa mohlo postretnúť.

Neváhaj a daj nám o sebe vedieť na riaditel@hornyzemplin.sk.

Pošli nám na seba kontakt (e-mail alebo telefón) a my sa Ti ozveme.

Klub slovenských turistov udržiava celoslovenskú sieť značkovaných chodníkov, ktorá predstavuje vyše 13.000 kilometrov. KST má takmer 20.000 členov. Staneš sa tak súčasťou obrovskej komunity vždy aktívnych ľudí, ktorí organizujú ročne okolo 400 podujatí. 

Zdroj: OOCR Horný Zemplín Horný Šariš

Pozri tiež:

TOP výlety:

Všetky výlety