Jarné prázdniny na severnom Spiši a v Pieninách

Jarné prázdniny na severnom Spiši a v Pieninách

Región severného Spiša a Pienin poskytuje množstvo jedinečných voľnočasových aktivít. Ako pre deti, tak i pre rodičov. Vychutnajte si ho počas jarných prázdnin!

Letný splav Dunajca je snáď najznámejšou atrakciou, ktorá sa s týmto regiónom spája. Nie je však jedinou. Severný Spiš a Pieniny možno navštíviť aj počas jarných prázdnin. A nudiť sa rozhodne nebudete. Na svoje si prídu milovníci turistiky, ktorí obľubujú zimnú scenériu, ale aj lyžiari. Počasie tohtoročnej lyžovačke praje, presvedčiť sa o tom môžete v lyžiarskych strediskách vo Vyšných Ružbachoch, Litmanovej a Ľubovnianskych kúpeľoch.

Okrem tradičnej lyžovačky ponúka náš región možnosť realizácie pre priaznivcov freestylových športov. V Starej Ľubovni sa nachádza jediný snow park vybudovaný priamo v meste. Postavený je z hliny, jazdí sa na prírodnom snehu. V parku sa nachádza 200 metrov dlhý vlek, vyše 20 prekážok rôznej náročnosti a tiež detská zjazdovka,“ prezradila Ing. Erika Šalatová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny.

xpark.jpg V Starej Ľubovni v XPARKu si na svoje prídu nielen milovníci freestylu, ale aj najmenší lyžiari. FOTO: XPARK

 

Milovníci bežiek by rozhodne nemali vynechať návštevu lyžiarskeho strediska v Litmanovej, ktoré ponúka 12 kilometrov udržiavaných tratí. Ideálne podmienky pre bežecké lyžovanie poskytuje aj areál Kúpeľov Červený Kláštor – Smerdžonka. Vaňový kúpeľ po návrate z tratí určite padne vhod.

V prípade priaznivého počasia sú upravované aj ďalšie trate, napríklad trasa prielomu Dunajca, okruh v obci Kamienka alebo okruh pod hradom Ľubovňa. „Lyže a bežky môžu naši návštevníci vymeniť aj za pevnú turistickú obuv. V tomto období odporúčam absolvovať nenáročný výstup na najvyšší vrch Pienin - Vysoké skalky a tiež príjemnú prechádzku na najvyšší vrch Ľubovnianskej vrchoviny – Eliašovku, kde z vyhliadkovej veže dovidieť až k poľským susedom,“ pokračuje Erika Šalatová.

bezky_pieniny_SSP-OOCR.jpg Pieniny si môžete užiť aj na bežkách. FOTO: OOCR Severný Spiš Pieniny

 

Deti určite poteší návšteva čokolatérie v Hniezdnom, rodičia môžu ochutnať prvú slovenskú whisky či špeciality najlepšej reštaurácie Prešovského kraja, na Salaši u Franka. Celú rodinu určite nadchne história hradu Ľubovňa, ktorý počas jarných prázdnin na východnom Slovensku ponúka 50% zľavu pre rodiny s deťmi.  

www.visitspis.sk

 

Čítaj tiež:

Na rozhľadni Kamenná Hora Bardejov pribudli atrakcie

Návštevnosť múzeí minulý rok významne vzrástla

Osobnosti a produkty cestovného ruchu Prešovského kraja 2017

Najlepší v cestovnom ruchu 2017 – výsledky hlasovania