Jazdy historickými vláčikmi lákajú rodiny s deťmi

Jazdy historickými vláčikmi lákajú rodiny s deťmi

Destinácia Tatry-Spiš-Pieniny ponúka turistom množstvo nádherných miest, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Len máloktorý región sa môže pochváliť tak širokým zastúpením prírodných i historických krás. Vďaka historickým vláčikom sa tieto miesta stávajú dostupnejšími a nostalgické jazdy lákajú najmä rodiny s deťmi.

01 Cestovný poriadok Hanička 2022 (002)

Už počas víkendu – 26. 3. 2022 – zavíta do obce Markušovce (9.23h.), Matejovce nad Hornádom (9.45h), mesta Spišské Vlachy (10.01.h) a mesta Spišské Podhradie (10.20h.) nostalgický vláčik.

Jazdu organizuje Košická detská historická železnica a pripravila na svojej webovej stránke www.detskazeleznica.sk aj rôzne tipy na výlety v týchto lokalitách. Vo vláčiku bude možnosť zakúpiť si občerstvenie a rôzne suveníry. Na železničnej stanici v Spišskom Podhradí budú pre deti pripravené rôzne zábavné hry:

  • 10:20 – hry pre deti na ŽST Spišské Podhradie
  • 10:50 – odchod vlaku zo ŽST Spišské Podhradie do Markušoviec (jednosmerná jazda)

Od 28. mája 2022 do 4. septembra 2022 sa môžete na trati zo Spišského Podhradia do Spišských Vlachov a späť odviezť motorovým vozňom 810, ktorý miestni obyvatelia nazývajú „Hanička“.

Pokocháte sa scenériou majestátneho Spišského hradu a okolitej prírody. Historický vláčik bude premávať na trase Spišské Vlachy – Spišské Podhradie v nadväznosti na príchody a odchody osobných vlakov v Spišských Vlachoch, aby atraktívnu jazdu mohlo stihnúť čo najviac ľudí. Bude zároveň prípojom od vlakov z Košíc aj Bratislavy. Jednosmerné cestovné je stanované na symbolické 1 euro bez zliav.

Prvý jarný expres do Markušoviec (002)

Mesto Spišské Podhradie pozýva návštevníkov na prehliadku historických pamiatok nielen v lokalite Spišská Kapitula, ale aj v centre mesta. Bližšie informácie môžete získať v turistickej informačnej kancelárii - t.č. 053/4195133 na Mariánskom námestí č. 34 v Spišskom Podhradí.

 

KONTAKT

Zdroj:OOCR Tatry Spiš Pieniny

Pozri tiež:

Spišská Kapitula a Spišský hrad

Spišská Kapitula nesie prívlastok slovenský Vatikán. Kedysi bola výlučne kňazskou osadou, dnes je sídlom Spišského biskupstva a pamiatkou UNESCO. Na Spišský hrad, najväčší hradný komplex strednej Európy, je to len skok.