Kam by ste zaviedli turistov vy?

Kam by ste zaviedli turistov vy?

PREŠOV (1. marec 2016) – Aké sú vaše obľúbené miesta v Prešovskom kraji? Ukrýva vaša obec alebo mesto zaujímavé zákutia, ktoré sú málo známe a predsa stoja za pozornosť? Dajte nám o nich vedieť a my ich predstavíme širokej verejnosti!

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska pripravuje letnú turistickú kampaň Objavuj Prešovský kraj 2016. Návštevníkom i domácim predstaví zaujímavosti kraja v šikovnej mobilnej aplikácii Objavujme. Tú môže využiť každý turista, pretože už teraz v nej nájde 250 tipov na výlety. Od júna k nim pribudnú ďalšie miesta a zároveň bude spustená súťaž v objavovaní Prešovského kraja.


Ak máte tipy na zaujímavé miesta na výlety, poznávanie, relax či zábavu, dajte nám o nich vedieť! Prešovský kraj má krásnu prírodu, množstvo zaujímavých zákutí, nevšedných miest spojených s históriou, významnými osobnosťami, tradíciami, kultúrou a športom.


Radi by sme spropagovali ďalšie nové miesta kraja a predstavili tak turistom možnosti, ktoré sa možno ukrývajú aj v neďalekej obci, len o nich turisti zatiaľ ešte nepočuli alebo nevedeli o ich význame. Radi privítame aj menšie, ale zaujímavé, či neobjavené atraktivity vašej obce, mesta, prírody a okolia.

cerveny-klastor.jpg Červený Kláštor, Foto: Michaela Gabrielová

Úlohou súťažiacich v letnej súťaži Objavuj Prešovský kraj bude nazbierať čo najvyšší počet bodov za navštívenie vybraných lokalít, ktoré nájdu v aplikácii Objavujme. „Na každom súťažnom mieste sa budú môcť lokalizovať, čím sa im pripočítajú príslušné body. Novinkou bude bonus za správnu odpoveď na otázku, ktorá sa k danému miestu viaže. A ďalšie body si budú môcť pripísať za fotografie,“ predstavil súťaž s aplikáciou Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.


Súťaž sa v minulom roku stretla s pozitívnym ohlasom, najlepší objaviteľ Prešovského kraja Vladimír Sedlák zvládol v lete 2015 navštíviť až 249 miest! Súťaž s novými súťažnými bodmi bude spustená 10. júna a potrvá do 15. septembra 2016. Na najlepších objaviteľov čakajú hodnotné ceny a opäť dostanú šancu aj menej zdatní turisti – každý súťažiaci bude zaradený do záverečného zlosovania o ďalšie ceny.

objavuj-mapa.jpg Ukážka mapy s bodmi záujmu z aplikácie Objavujme.

Všetky body záujmu, teda súťažné aj nesúťažné tipy na výlety, ostanú umiestnené v aplikácii Objavujme aj po skončení súťaže. Aplikácia je dostupná zadarmo pre platformy Android a iOS (iPhone). Body záujmu budú obsahovať základný popis miesta, fotografiu, GPS súradnice, prípadne adresu, otváracie hodiny a iné turisticky zaujímavé informácie. To všetko aj v poľskom jazyku.


Ak teda poznáte zaujímavé miesta Prešovského kraja a radi by ste ich predstavili širokej verejnosti, neváhajte a podeľte sa o svoje námety mailom na media@severovychod.sk. Zoznam bodov, ktoré už boli publikované a nachádzajú sa v aplikácii Objavujme, nájdete TU.


Tešíme sa na vaše námety. Ďakujeme!

1.-ZASTAVENIE-Peter-Keru%C4%BE-Kamienka-za-zelenou-a-cesrtvym-vzduchom.jpg Kaplnka pri obci Kamienka (okres Stará Ľubovňa), FOTO: Peter Keruľ

Čítaj tiež:

Vedeli ste to o Prešovskom kraji?

Všetko o Objavuj Prešovský kraj 2015

Rekordné čísla turistov na Slovensku i v našom kraji!

Ocenenia pre cestovný ruch Prešovského kraja

Veľké prípravy na LEGENDARIUM 2

Kalendárium podujatí PSK 2016

Choď a foť!

https://www.youtube.com/watch?v=t6hZ44eC4jw