Kam za dobrým jedlom v Bardejove a okolí

Kam za dobrým jedlom v Bardejove a okolí

Vychutnajte si gastronómiu severovýchodného Slovenska

Severovýchod Slovenska ponúka nielen možnosti liečebnej, náučnej, či historizujúcej turistiky, ale aj možnosti gastronomických zážitkov. Pestrá paleta zariadení zaručuje výber od tradičných jedál šarišskej a slovenskej kuchyne, cez cestoviny a pizzu v talianskom štýle, či bifteky, až po jedlá modernej európskej gastronómie pripravovanej z kvalitných surovín. Podrobnejšie informácie o zariadeniach ponúkajúcich tieto možností v Bardejove a jeho blízkom okolí, sú na stránke http://www.visitbardejov.sk/gastronomia. Informuje o tom riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek.

 Bardejovský jarmok, Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovský jarmok, Zdroj fo...

,,Ak sa chystáte do Bardejova, Bardejovských Kúpeľov, či do Svidníka a Duklu, tak na severovýchode Slovenska nájdete množstvo zariadení, kde sa dá dobre oddýchnuť pri dobrom obede, kávičke, koláčiku. Väčšina zariadení ponúka pohodové exteriérové i interiérové posedenie v historickom rámci, alebo štýlové či moderné stolovanie. Každý si môže vybrať podľa svojej chuti, pretože ceny gastronomických služieb sú ďaleko nižšie ako v Bratislave, alebo vo Vysokých Tatrách. Vychutnajte si aj vy pestrú ponuku špecialít v reštauráciách, príjemné posedenia v kaviarňach, alebo zábavu s deťmi v niektorej z cukrární, či zmrzlinární,“ pozýva R.Jančošek.

 Bardejov Zdroj foto: Jano Štovka, KOCR SVS
Bardejov Zdroj foto: Jano Št...

Bardejovské kúpele majú kaviareň Sisi aj modernú gastronómiu v Alexandrovi

Priamo v srdci Bardejovských kúpeľov je reštaurácia štvorhviezdičkového kongresového hotela Alexander. Ponúka jedlá modernej európskej gastronómie pripravované z kvalitných surovín pod vedením šéfkuchára Mareka Švara. Celodenne je v prevádzke aj Lobby bar s príjemným posedením v útulnom prostredí. V  duchu cisárovnej Sisi, ktorá Bardejovské Kúpele navštívila a strávila tu 3 týždne, dostala koncom mája nový šat i meno Kaviareň v hoteli Ozón, ktorá sa teraz volá: ,,Kaviareň SISI“. Svojou výzdobou i sortimentom pripomína cisárovnú.

 Izba Sisi Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Izba Sisi Zdroj foto: OOCR Š...

Ďalšou obľúbenou reštauráciou v Bardejovských Kúpeľoch je Kúpeľná dvorana SRDIEČKO. Pokračujú aj prípravné práce na svojráznu 'šarišskú karčmu' v budove zvanej Karoly, ktorá má teraz štatút národnej kultúrnej pamiatky. Na tradičných jedlách si návštevník pochutí v reštaurácii ľudových jedál U POLJAKA, ktorá je na poschodí v Stredisku obchodu a služieb v Bardejovských Kúpeľoch. Tam je aj reštaurácia KRYŠTÁL s denným menu v ponuke.

 Bardejovské Kúpele Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovské Kúpele Zdroj fo...

Mesto Unesco Bardejov poteší kulinárskou i talianskou kuchyňou

Priamo na centrálnom historickom Radničnom námestí v Bardejove, či v susediacich uličkách, sú desiatky reštaurácií, kaviarní, cukrární otvorených celoročne...

  • Reštaurácia ROLAND  bola založená v roku 1999 a je postavená na základoch talianskej kuchyne. Po ôsmich rokoch boli z Talianska dovezené recepty, nápady a skúsenosti talianskych majstrov kuchyne, ktoré v reštaurácii ďalej rozvíjali a postupom času sa vypracovali na reštauráciu so širokým sortimentom jedál (138 druhov), kde sa ponúka k jedlu 5 druhov piva, s dôrazom na príjemne prostredie a obsluhu. Reštaurácia je vyhľadávaná nielen domácimi ale aj zahraničnými návštevníkmi.
  • Reštaurácia NEXT RESTAURANT sa nachádza priamo v historickom centre Bardejova, v stredovekých pivničných priestoroch. Je vhodná aj pre rodiny s deťmi, má medzinárodnú i slovenskú kuchyňu, bezlepkovú a vegetariánsku stravu.
  • Reštaurácia BAR PARADA sa nachádza priamo na Radničnom námestí v pešej zóne mesta Bardejov. Veľkou výhodou je pekná terasa v záhrade reštaurácie s detským kútikom pre najmenších.
  • Aj reštaurácia CULINAR CAFE PLUS sa nachádza sa na Radničnom námestí priamo v centre mesta Bardejov.
  • Pizzeria REPUBLIKA ma v meste Bardejov dlhú tradíciu. Nachádza sa v tesnej blízkosti Radničného námestia. Okrem chutnej pizze si tu môžete dať aj denné menu a rôzne iné chutné jedlá.
  • EL. CAFE RESTAURANT je moderná Bardejovská reštaurácia, ktorá sa nachádza v bočnej uličke Radničného námestia.
  • Reštaurácia ARKÁDA vo svojich priestoroch ponúka príjemné posedenie spojené s konzumáciou jedál z ich kuchyne, ako aj nápojov.
  • Podnik SABARACA má v Bardejove hneď niekoľko prevádzok. Hlavným cieľom reštaurácie je poskytnúť zákazníkom chutné jedlo v XXL porciách za ľudové ceny. Inšpiráciou pri zariaďovaní podniku bol tradičný ľudový štýl.
  • Reštaurácia CACTUS poskytuje exkluzívne priestory v reštaurácii a na letnej terase s príjemným posedením v krásnom prostredí pri jazierku s vodopádom, kde si môžete vychutnať prvotriedny kulinársky zážitok.
  • Reštaurácia GURMÁN je zameraná na grilované špeciality z hydinového, bravčového a hovädzieho mäsa, ponúka jedlá z domácej a medzinárodnej kuchyne, špeciality v liatinových panvičkách, cestoviny, šaláty ...
  • Pizza-restaurant PEPINO ponúka chutné jedlá a mnoho druhov pizze.
  • Reštaurácia M sa nachádza na sídlisku Vinbarg, neďaleko mesta Bardejov. Kapacita podniku je 50 miest a priestory sú vhodné na rôzne spoločenské akcie, oslavy, pracovné porady.
  • STEAKHOUSE ZÁHRADA sa nachádza v prostredí Záhradného centra. K dispozícii je detské ihrisko a letná terasa. Ponuka jedál je od kvalitných steakov až po tradičné slovenské jedlá a denné menu.

 Bardejov, Zdroj foto: Jano Štovka, KOCR SVS
Bardejov, Zdroj foto: Jano Š...

Niekoľko motorestov v okolí Bardejova ponúka dobré parkovanie, denne menu, terasy a výhľad na prírodu. Patria k nim Motorest JOSÉ, Motorest JAVORINA, Motorest TARNOV.

K obľúbeným podnikom s ponukou klasických jedál (niektoré aj pizze), patria aj Reštaurácia DOLINA, MAMBA Caffe Restaurant, Reštaurácia STADION, Reštaurácia ASTRA, KRUHÁČ ESPRESSO, ŠUHAJÍCI PRI PANVICI.

Viac je na : www.bardejov.skwww.kupele-bj.skwww.svidnik.skwww.visitbardejov.sk

Oblastná organizácia cestovného ruchu "ŠARIŠ"- BARDEJOV
Tlačová informácia Bardejov, 6.septembra 2019

Projekty a ich aktivity sú realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Pozri tiež:

Bardejov (UNESCO)

Meštianske domy, radnica, Bazilika minor sv. Egídia, maľovaný dom, socha kata a množstvo ďalších zaujímavostí na každom kroku...