Kilometre noviniek v Tatrách počas zimy

Kilometre noviniek v Tatrách počas zimy

Viac skibusov a bežeckých tratí.

Tatranci predstavujú novinky na zimnú sezónu, čakajú už len na vhodné snehové podmienky. Skibusy budú tento rok jazdiť o 7000 kilometrov viac, v rámci plánovania najvyťaženejších dní v sezóne budú aj nové zastávky na Štrbskom Plese a zvýši sa frekvencia premávky skibusov. V Tatranskej Lomnici sa pripravuje pre posilnenie dopravy skibusmi nové zberné parkovisko pre jednodňových návštevníkov na vybrané dni počas zimy. Štartuje aj kampaň zameranú na podporu využívania liniek skibusov aj z podhoria a Popradu.

 Zdroj: Marej Hajkovský
Zdroj: Marej Hajkovský

Slogan Skús Skibus #budtrendy #ecofriendly

Nesie odkaz určený nielen pre návštevníkov ubytovaných priamo v strediskách. Oblastná organizácia Región Vysoké Tatry ním chce osloviť všetkých návštevníkov Tatier aj z Podhoria, či jednodňových turistov pre využívanie skibusov, a podporu ekologického cestovania, odľahčenia dopravy a parkovísk počas rušnej zimnej sezóny.

Nové bežkárske trate, aj korčuľovanie zadarmo

Pribudli tiež bežkárske trasy, z pôvodných 29 kilometrov to túto sezónu bude 49 kilometrov. Okrem lomnického Kolbiska budú upravované trasy prepájajúce Tatranskú Lomnicu so Starou Lesnou a Veľkou Lomnicou, či na farskej lúke v Dolnom Smokovci. Návštevníci sa môžu tešiť aj na zimnú úpravu športových ihrísk na bezplatné korčuľovanie v Novom Smokovci, Tatranskej Lomnici a Dolnom Smokovci a tento rok pribudne ľadová plocha aj v centre Starého Smokovca.

 Zdroj: Marej Hajkovský
Zdroj: Marej Hajkovský

Kilometre lyžiarskych trás môžu v tejto sezóne lyžiari využívať v strediskách na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici s novou ponukou flexi cien. Vďaka flexi si budú môcť návštevníci naplánovať lyžovačku za tú najlepšiu cenu. Aktuálna cena skipasu sa bude odvíjať nielen od obsadenosti strediska, ale aj od počasia a iných externých faktorov. Vplyv týchto faktorov sa premietne do rôznych cenových hladín. Na tie sa musia lyžiari pripraviť aj v pokladniach. 

Mapa zimných turistických trás

Združenie cestovného ruchu pripravilo mapu, ktorá zobrazuje celoročne otvorené chodníky, vhodné aj na zimnú turistiku. Zahrnuté sú do nového letáku, ktorý je už teraz k dispozícii v informačných kanceláriách a na webových stránkach.

Množstvo zimných podujatí

Jednou z najvyhľadávanejších atrakcií regiónu je aj tento rok Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, ktorý sochári postavili v štýle chrámu Notre Dame. Návštevníci sa môžu počas zimy tešiť aj na tradičné podujatia, ako napríklad Tatry Ice Masters, Snežné psy, Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach na Štrbskom Plese, pripravená je tiež Zimná bežecká séria, či podujatie Štrbské bežky a mnoho ďalších športových a kultúrnych podujatí. Na Štrbskom Plese pripravili okrem iného aj Silvestrovský krst snehovej vločky, silvestrovský zábavný program pre lyžiarov a návštevníkov. Nezabudnuteľný zážitok si budú môcť návštevníci odniesť aj z jedinečného produktu – Zážitkové ratrakovanie pri ktorom spolu s profesionálnym ratrakárom pripravia profesionálne trate na komfortnú lyžovačku.

Marek Hajkovský
...
 

Príde aj Perinbaba

Vo Vysokých Tatrách začínajú Vianoce príchodom Mikuláša do mestského parku v Tatranskej Lomnici, o týždeň v piatok 6. decembra začne 14. ročník seriálu programov Tatranské Vianoce. V Tatranskej Lomnici sa budú konať trojdňové malé vianočné trhy aj so sprievodným kultúrnym programom. Úplnou novinkou je podujatie Perinbabka v Tatrách v mestskom parku Tatranská Lomnica.

V najväčšom meste pod Tatrami je pripravené adventné mestečko, vianočnú výzdobu rozsvietia v Poprade počas tradičného Mikulášskeho podujatia spojeného s pyromuzikálnym ohňostrojom. Na Námestí sv. Egídia sa zároveň bude konať aj Tradičný vianočný jarmok. K popradským Vianociam už neodmysliteľne patrí aj obdarúvanie – počas podujatia Fashion Charity Night v popradskom aquaparku zažiaria oči deťom a rodinám z podtatranského regiónu, ktoré život skúša neľahkými úlohami. V Aquacity Poprad rovnako ohlasujú veľké novinky v podobe pripravovanej rekonštrukcie vonkajšieho areálu a nových tobogánov. Počas zimy si však návštevníci v termálnych vodách aquaparku môžu nerušene užiť oddych, relax i zábavu či wellness v sprievode pestrých animačných programov v každom počasí či po lyžovačke.

DSC_4362
...

Bonus na záver: V Tatrách oprášime aj hokejovú tradíciu. V januári si pripomenieme 95. výročie Majstrovstiev Európy v kanadskom hokeji, ktoré sa konali v Novom Smokovci. Pripravuje sa aj tatranský hokejový turnaj.

Aby bola Vaša zimná dovolenka bezstarostná a výhodná, odporúčame turistom zadovážiť si kartu  výhod TATRY CARD. Vďaka nej získajú neobmedzené ekologické cestovanie električkou a zubačkou na tratiach Tatranských elektrických železníc, horské poistenie, množstvo zliav a vždy aktuálne informácie o novinkách vo Vysokých Tatrách.

Zdroj: OOCR Vysoké Tatry Región

Pozri tiež

Vysoké Tatry – nenáročná turistika

Hrebienok Hrebienok (1285 m n. m.) sa nachádza na juhovýchodnom úpätí Slavkovského štítu nad Starým Smokovcom. Od polovice 19. storočia kúpeľní hosti...

Štrbské pleso (Vysoké Tatry)

Štrbské pleso (1 346 m n. m.) je najznámejšie a najnavštevovanejšie tatranské pleso. Počas celého roka očarí nádhernou scenériou s pohľadom na štíty Vysokých Tatier. V lete patrí k obľúbeným aktivitám

Hrebienok (Vysoké Tatry)

Hrebienok (1285 m) je veľmi dôležité turistické a lyžiarske centrum nad Starým Smokovcom, na juhovýchodnom úpätí Slavkovského štítu. Od polovice 19. storočia kúpeľní hostia zo