Kúpanie v teplej vode v blízkosti Dunajca – novinka sezóny!

Kúpanie v teplej vode v blízkosti Dunajca – novinka sezóny!

Obdobie horúcich letných dní je pomaly za nami, ale možnosti kúpania v teplej vode sú stále k dispozícii vo viacerých strediskách aj v severných regiónoch Slovenska. Po náročnej vysokohorskej túre, alebo popri pohodovej turistickej prechádzke sa turista môže osviežiť na termálnom kúpalisku vo Vrbove, wellness zariadeniach v hoteloch či v kúpeľoch, ale aj priamo v otvorenom bazéne na brehu Dunajca.

Bazen Pltnik

Región OOCR Tatry-Spiš-Pieniny sa pomaly lúči s teplými letnými dňami a teší sa na pestrofarebnú jesennú krásu prírody. Teraz a neskôr počas babieho leta si prídu na svoje milovníci vysokohorskej turistiky, aj vyznávači ľahkých turistických prechádzok. Možnosti kúpania sa však ani teraz nekončia. Wellness zariadenia sú návštevníkom k dispozícii napr. v Resorte Levočská Dolina ***, v Boutique hoteli Hviezdoslav**** v Kežmarku, v apartmánoch v Bachledke v Ždiari, aj v KÚPEĽOCH ČERVENÝ KLÁŠTOR – SMERDŽONKA. Tu je k dispozícii aj novovybudovaný vnútorný bazén, čo ocenia najmä plavci.

Celoročne otvorené termálne kúpalisko vo Vrbove je povestné teplou termálnou vodou priaznivo pôsobiacom najmä na pohybový aparát. Viaceré bazény slúžia buď na plávanie, alebo oddych v horúcej vode s vírivkami.

Novinkou sezóny je ponuka Penziónu Pltník v Červenom Kláštore. Tradičnej ponuke wellness s vírivkou v súčasnosti konkuruje vonkajší 18 x 9m bazén s hĺbkou vody 1,3m. Voda je navyše príjemne teplá, ohrievaná na 26-28 stupňov. Ak ste už absolvovali splav Dunajca na pltiach, alebo raftoch, môžete sa osviežiť v teplej vode na brehu našej hraničnej rieky v krásnom prostredí národného parku Pieniny.

Zdroj textu: Gabriela Bodnárová

Zdroj foto: JUDr. Ladislav Hrivko

POZRI TIEŽ:

Termálne kúpalisko Vrbov

Len 7 km od Kežmarku, v krásnej podtatranskej prírode sa nachádza termálne kúpalisko Vrbov. Disponuje siedmymi bazénmi s teplotou od 26 °C do 38 °C. Vrbov zabaví aj vylieči V celoročne

Kúpele Červený Kláštor

Areál Kúpeľov Červený Kláštor zahŕňa ubytovanie v Dome zdravia***. V hotelovom type ubytovania sa nachádzajú dvojlôžkové izby, menšie aj ...