Leto v Kežmarku bude plné hudby, zábavy a umenia

Leto v Kežmarku bude plné hudby, zábavy a umenia

Kežmarské kultúrne leto ponúkne osvedčené podujatia aj zaujímavé novinky

Obyvatelia a návštevníci mesta sa môžu tešiť na pestrý program kultúrno-spoločenských a športových podujatí pre všetky vekové kategórie. Mesto Kežmarok pripravilo bohatý letný program s populárnymi akciami z minulých rokov, ale aj s viacerými novinkami.

Nádvorie Kežmarského hradu v sobotu 10. júla 2021 ožije už po druhýkrát jednodňovým podujatím s názvom Festival za €uro. Milovníkom remesiel a folklóru pripomenie remeselno-kultúrny charakter vychýreného festivalu Európske ľudové remeslo, ktorého jubilejný 30. ročník je kvôli pandémii a s ňou súvisiacimi obmedzeniami preložený na budúci rok. Deň plný vystúpení domácich súborov, skupiny historického šermu, sokoliarov či ukážok remeselníckej tvorby vyvrcholí večerným koncertom Adama Ďuricu

Pondelky budú patriť filmom. Filmoví fanúšikovia ani tento rok neprídu o obľúbené Letné kino na hradnom nádvorí (17. - 22. júl) či Bažant kinematograf (25. - 29. júl) na Hlavnom námestí. V záhradnom areáli hradu sa uskutočnia komornejšie tematické premietania či projekcie filmového klubu.

Letnou novinkou sú Kežmarské hovory – talkshow so zaujímavými hosťami a kežmarskými hudobníkmi, ktoré sa budú konať v utorky vždy na inom mieste v Kežmarku.

Pre športuchtivých mesto pripravilo každú stredu cvičenie v rôznych lokalitách mesta pod vedením skúsených inštruktorov v rámci projektu Hýb sa v meste. Cvičenie je určené pre všetkých, ktorým pohyb nie je cudzí, alebo to chcú len skúsiť.

Stredy sú venované aj Letu s knihou v kežmarskej knižnici. Cieľom je pomocou knižných príbehov deti zabaviť a zároveň nenásilnou formou vzdelávať v rôznych témach.

 Drahomír Thomay
Drahomír Thomay

Štvrtkové a sobotné popoludnia Kežmarčanom spríjemnia hudobníci z podtatranského regiónu, ktorí budú vystupovať pri fontáne blízko radnice. Okrem nich sa počas leta na hradnom nádvorí predstavia aj slovenské hudobné hviezdy Štefan Štec či Peter Bič projekt.

Každý piatok v júli a auguste sa motorizovaní diváci môžu tešiť na filmy v autokine na parkovisku pri poliklinike.

Nedeľné rozprávkové popoludnia sa toto leto budú konať pri fontáne na Hlavnom námestí. Hravé príbehy s rozprávkovými a ďalšími knižnými hrdinami si budú môcť deti naplno užiť s rodičmi zadarmo.

V kežmarskej výstavnej sieni sa 5. augusta bude konať otvorenie výstavy Ján Pavol II. a Slovensko, na ktorú pozýva Veľvyslanectvo Poľskej republiky.

Kežmarok

Kežmarok leží na severe územia v malebnom prostredí Spiša pod Vysokými Tatrami. Mesto vniklo zlúčením viacerých osád pôvodného slovanského obyvateľs...

V auguste sa milovníci jedla môžu tešiť na gastronomický festival Fest Street Food v Kežmarku sprevádzaný bohatým kultúrnym programom. Počas trojdňového programu od 6. do 8. augusta si každý gurmán nájde svoje obľúbené chute vďaka foodtruckom a unikátnym street food stánkom s množstvom špecialít slovenskej aj zahraničnej kuchyne.

Posledný augustový týždeň sa bude niesť v znamení divadla. Trojdňová prehliadka bude tematicky rozdelená. Streda bude venovaná ochotníckemu divadlu, štvrtok pohybovému a pouličnému divadlu a posledný deň prehliadky ukončí divadlo Aréna s predstavením Biblia v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom.

Viac o programovej ponuke Kežmarského kultúrneho letasa verejnosť môže dozvedieť na webovej stránke mesta a sociálnych sieťach. Zmena programu vyhradená.

Zdroj: Mesto Kežmarok

Pozri tiež: