Lyžiarska sezóna v regióne Šariš

Lyžiarska sezóna v regióne Šariš

Pozrite si prehľad lyžiarskych možností na Šariši

 

Lyžiarske stredisko Ski Drienica

2 FOTO Ski drienica

Ski Drienica sa nachádza v obci Drienica v okrese Sabinov a svojim návštevníkom ponúka lyžiarske trate rôznych náročností. Stredisko je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi. Pre deti sú tu široké zjazdovky a bezpečné vleky. Na zjazdovkách Ski Drienica sa však nestratia ani začiatočníci či skúsenejší lyžiari. Stredisko sa nachádza v nadmorskej výške okolo 700 metrov, takže má dobré predpoklady k dlhej lyžiarskej sezóne, ktorej pomáha aj umelé zasnežovanie. Celková kapacita areálu je 2 500 osôb, počet zjazdových tratí sú 4. Celková dĺžka zjazdových tratí je 2450 m, ktoré sú technicky zasnežované vrátane umelého osvetlenia. Do Ski Drienica si dokonca návštevník nemusí so sebou zobrať ani lyžiarsku výstroj. Plne sa môže spoľahnúť na požičovňu lyží, snowboardov a ďalšieho lyžiarskeho vybavenia. Podľa aktuálnych podmienok sú spustené dva veľké vleky a dva malé vleky.

Ski Drienica sa môže takisto stať miestom, kde sa naučíte lyžovať. Prípadne miestom, kde sa v tejto činnosti zdokonalíte pod odborným vedením. V lyžiarskom stredisku je k dispozícii niekoľko skúsených lyžiarskych inštruktorov. Priamo na svahu sa nachádza niekoľko čajovní a rýchlych občerstvení. Širokú ponuku tohto strediska dopĺňa aj neďaleká reštaurácia v hoteli Šomka.

Otváracie hodiny Lyžiarskeho strediska Ski Drienica: Denné lyžovanie (09:00 – 16:00) | večerné lyžovanie (17:00 – 20:00).

Cenník:
Dospelý – celodenný – 25€, 4-hodinový – 23€
Dieťa – celodenný – 23€, 4-hodinový – 20€

Pre zmeny a viac info sledujte stránku lyžiarskeho strediska Ski Drienica: https://www.skidrienica.sk/

 

Lyžiarske stredisko Ski Lysá

3 FOTO Ski lysa

Jednou z vecí, ktoré stredisko SKI LYSÁ odlišuje od ostatných lyžiarskych stredísk, je jej jedinečná poloha. SKI LYSÁ je tak trochu ukrytá v srdci Čergova. Z vrcholu Lysá (1 068 m n. m.) je nádherný výhľad na hlavný
hrebeň, Veľkú Javorinu, Minčol a pri dobrej viditeľnosti aj Tatry. Nachádza sa 25 km severne od Prešova nad mestom Sabinov. Prístup do strediska je z obce Drienica. Stredisko ponúka štyri upravované zjazdovky dokopy vyše 6 km dlhé, ktoré sú určené pre pokročilých, ale aj začiatočníkov. Pri dobrých snežných podmienkach, bude možné jazdiť až na siedmich zjazdovkách. Počas zimnej sezóny poskytuje garanciu snehu nový zasnežovací systém. Po vyvezení dvojsedačkou vás v zime na samý vrch vyvezie krátka poma. V areáli strediska sa nachádza Horská chata Šport, ktorá poskytuje ubytovanie, rovnako služby reštaurácie a vonkajšej terasy.

Požičovňa lyží, snowboardov či sánok je priamo na prechode do strediska.
Otváracie hodiny Lyžiarskeho strediska Ski Lysá sú od 08:00 do 16:00 hod.

Cenník:
Dospelý – celodenný – 31€, 4-hodinový – 26€
Dieťa – celodenný – 28€, 4-hodinový – 22€

Novinkou je aj 2-hodinový skipas. V cene skipasu je jazda sedačkou, parkovanie a skibus.

Pre zmeny a viac info sledujte stránku lyžiarskeho strediska Ski Lysá: https://www.skilysa.sk/

 

Lyžiarske stredisko Renčišov – Búče

4 Foto ski buce

Je situované 28 km severozápadne od Prešova. Prístup do strediska je z obce Renčišov, kde je záchytné parkovisko. Cesta k horskej chate je zjazdená s pohonom 4×4 alebo autom so snehovými reťazami. V prípade väčšej skupiny ľudí je možné dohodnúť odvoz zo spodného parkoviska.

V stredisku je horská chata Bukvica so stravovacím zariadením, formou výdajného okienka. K dispozícii je požičovňa kompletného lyžiarskeho vybavenia.

Stredisko disponuje technickým zasnežovaním, ale počas zimy nemá núdzu o prírodný sneh. Podľa aktuálnych podmienok sa využívajú tri pustené vleky – dva detské (S1, S2) a vlek (P) pod lesom. Vlek F12 (Čierna zjazdovka) bude spustený až pri dostatočnej výške snehového podkladu.

Otváracie hodiny Lyžiarskeho strediska Ski Buče sú od 09:00 do 16:00 hod.

Cenník:
Dospelý – celodenný – 15 €, poldenný (od 12:30 hod.) – 12€
Dieťa – celodenný – 12€, poldenný (od 12:30 hod.) – 10€

Pre zmeny a viac info sledujte stránku lyžiarskeho strediska Ski Buče: https://skibuce.sk/

Na základe aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá dopĺňa covid automat, všetky lyžiarske strediska na Slovensku podliehajú režimu OP. Na účely vyhlášky sa pod pojmom OP rozumie očkovaní (O) a prekonaní (P).

Zdroj: OOCR Región Šariš

Pozri tiež:

Sabinov

Sabinov má veľký potenciál pritiahnuť do mesta mnoho turistov z celého sveta vďaka filmu Obchod na korze, ktorý sa natáčal v Sabinove. Oscarové mesto...

Sedem tipov na zimné výlety v Pieninách

Oddýchnite si v prírode, objavte kultúrne pamiatky, nadýchajte sa čistého vzduchu na severnom Spiši a v Pieninách.

 

 

 

 

TOP výlety:

  • Levoča Informačná kancelária mesta Levoča Námestie Majstra Pavla 58, 054 01 Levoča
  • Hrebienok (Vysoké Tatry) 062 01 Vysoké Tatry
  • Vysoké Tatry Mestský úrad Vysoké Tatry, Starý Smokovec 1, 062 01 Starý Smokovec, Vysoké Tatry
Všetky výlety