Lyžovačka v podhorí Vysokých Tatier

Lyžovačka v podhorí Vysokých Tatier

Lyžiarske stredisko Vernár – Studničky sa nachádza  na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského Raja a ponúka skvelú rodinnú lyžovačku pre náročných lyžiarov aj začiatočníkov. Lyžiarske svahy ľahkej a stredne ťažkej obtiažnosti sa nachádzajú v nadmorskej výške 800 až 1000 m. Ich celková dĺžka dosahuje 1400 m. V stredisku sú 3 lyžiarske vleky s celkovou hodinovou prepravnou kapacitou 1800 osôb i zasnežovací systém. Zjazdovky sú pravidelne upravované pásovými vozidlami. Bezplatné parkovisko sa nachádza hneď pod vlekmi. Návštevníci môžu využiť i služby lyžiarskej školy, požičovne lyžiarskych potrieb, jednoduchého skiservisu, úschovne aj bufetu. 

 

VIAC INFO

 

 

Ski Smrečiny Liptovská Teplička – znova otvorené lyžiarske stredisko v prekrásnom prostredí pod Kráľovou Hoľou. Skvelé zjazdové trate s perfektnými vlastnosťami aj pre profesionálnych lyžiarov. V stredisku trénujú aj lyžiari zo Slovenskej lyžiarskej asociácie na obľúbenej FIS homologizovanej zjazdovky. Tri vleky, 3 zjazdovky s prechodmi, požičovňa lyží, lyžiarski inštruktori, bufet a krásne upravené trate.
Otvorené denne od 9:00 (fresh track) do 15:00.

 

 VIAC INFO

 

Ski Park v Liptovskej Tepličke v Nízkych Tatrách na severnej strane Kráľovej hole v nadmorskej výške 880 m až 990m ponúka stredne náročnú 500 m dlhú zjazdovku a 300 m zjazdovku pre nenáročných lyžiarov. K dispozícii je lyžiarska škola, požičovňa lyží, bufet, bezplatné parkovanie.

 

 VIAC INFO

 

Zdroj textu: Vysoké Tatry Podhorie

Zdroj titulnej foto: Ivan Malárik

Pozri tiež:

Liptovská Teplička

Rázovitá podhorská obec Liptovská Teplička (okr. Poprad) je známa najmä unikátnymi zemiakovými pivnicami.