Mapy AQUAVELO už k dispozícii

Mapy AQUAVELO už k dispozícii

Spoznajte a vychutnajte si AQUAVELO - jedinečnú medzinárodnú cyklotrasu v slovensko - poľskom pohraničí. Objavte čaro historických miest a prírodných unikátov.

OOCR "ŠARIŠ" Bardejov ako partner projektu pripravil novú štvorjazyčnú cyklomapu AQUAVELO. Ide o 230 km úsek medzi kúpeľami: Bardejovské Kúpele, Krynica, Muzsyna, Szawnica, s objektmi záujmu, pamiatkami, faunou, flórou. Partnermi projektu sú okrem mesta Bardejov a  OOCR "ŠARIŠ" Bardejov aj Związek Gmin Krynicko-Popradzkich w Muszynie, Miasta i Gminy Szczawnica, Ľubovnianske regionálne združenie miest a obcí

Vyše 20 000 kusov máp Aquavelo bolo podľa dĺžky jednotlivých úsekov rozdelené medzi členov projektu. Domáci i zahraniční turisti si môžu vychutnať jedinečnú cyklotrasu na hraniciach medzi Slovenskom a Poľskom.

Mapa obsahuje zoznam historických, kultúrnych či prírodných pamiatok, ktoré môžu nadšenci cyklistiky na svojej ceste videť. Presná lokalizácia objektov má pomôcť pri lepšej orientácii a individuálnom časovom rozvrhnutí trasy, ktorú chce turista absolvovať. Pre záujemcov z Bardejova sú mapy Aquavelo k dispozícii v Turisticko-informačnom centre Bardejov/Bardejovské Kúpele.

 Mapa Aquavelo. Zdroj foto: OOCR
Mapa Aquavelo. Zdroj foto: O...

OOCR "ŠARIŠ" Bardejov plánuje v budúcich mesiacoch aj ďalšie aktivity. V spolupráci so Štátnymi lesmi, ktoré dokončujú obnovu Jazierka Bardejovské Kúpele, plánujú  obnovu oddychovej a rekreačnej zóny v okolí jazierka v Bardejovských Kúpeľoch (drevené prvky, odpočívadla, altánky, mapy, koše, drevený mostík).

 Mapa Aquavelo. Zdroj foto: OOCR
Mapa Aquavelo. Zdroj foto: O...

Súčasťou by mal byť aj mini drevený park pre deti pri jazierku, prípadne mini lanový park v okolí jazierka. Pripravuje sa aj obnovenie turistických značení a trás, drevených turistických altánkov, exteriérových turistických máp, OOCR "ŠARIŠ" Bardejov finančne podporí obnovu cyklochodníkov, turistických chodníkov a kultúrnych podujatí a podieľa sa na propagácii regiónu Šariš.

Viac informácií o regióne Šariš nájdete na stránke: http://www.visitbardejov.sk/

aquavelo logo 2019

Pozri tiež:

Singletrack prepojí Bardejov a Bardejovské Kúpele

Plynulé prepojenie Bardejovských Kúpeľov s mestom Bardejov prinesie nový turistický singletrack HERKULES pre cyklistov i peších.

TOP výlety:

Všetky výlety