Na Bardejovský jarmok aj parným vlakom

Na Bardejovský jarmok aj parným vlakom

Bardejovský jarmok 2019 opäť so zvučnými menami i tradíciami

Ťahákmi tohtoročného Bardejovského jarmoku od štvrtka 22. augusta do nedele 25. augusta 2019 budú kultúrne podujatia. Vo štvrtok vystúpia Kollárovci, Košický Big Band, Hrdza a Katarzia. V piatok bude rockový festival Bardrock, predstavia sa aj Metropolis a Ravenclaw. V sobotu zažiaria Sima, Majself, Dominika Mirgová a Kali. V nedeľu o 20.30 hod. to rozprúdi hlavná hviezda Lucie Bílá, pred ňou ešte vystúpia Riverstone, Buranowski a ďalší.

 Bardejovský jarmok Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovský jarmok Zdroj fot...

Počas štyroch dní sa v Bardejove na ploche  4800 m2 predstavia na tradičnom Bardejovskom jarmoku trhovníci s rôznym spotrebným tovarom, nebudú chýbať pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi. Remeselníci sa so svojimi výrobkami predstavia v Uličke remesiel  a priľahlé ulice v centre mesta zaplnia aj zábavné atrakcie a lunaparky. Pre návštevníkov jarmoku je pripravené množstvo sprievodných podujatí, autosalón pred Športovou halou či detský jarmok v sobotu v Promenádnom parku.

 Bardejovský jarmok Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovský jarmok Zdroj fot...

Neoddeliteľnou súčasťou výročného jarmoku je bohatý kultúrny program všetkých hudobných žánrov. Hlavným organizátorom Bardejovského jarmoku je mesto Bardejov.

V tomto roku sa koná už 668. historický ročník tohto podujatia, ktorý je zároveň 48. novodobým Bardejovským jarmokom. Ide o najvýznamnejšie podujatie v oblasti cestovného ruchu, zábavy, kultúry i komercie na severovýchodnom Slovensku. Vlani tu bolo na ploche 8600 m2 spolu umiestnených 503 stánkov. Tento rok sa očakáva podobná účasť,“ uviedol Radomír Jančošek, riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov.

 Bardejovský jarmok Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovský jarmok Zdroj fot...

Rozlúčkový parný vlak z Košíc do Bardejova

Aj tento rok bude v sobotu 24. 8. 2019 premávať z Košíc do Bardejova a späť historický vlak. Tentoraz to bude nostalgický vlak zložený z historických vagónov a potiahne ho unikátny takmer 100 ročný parný rušeň Ventilovka, pre ktorý to bude rozlúčková jazda na Slovensku. Pre železničných a turistických fajnšmekrov bude pripravená aj mimoriadna ponuka - jazdy s parnou lokomotívou po bardejovskej vlečke až k budove bývalého závodu JAS, čo je skutočne veľká vzácnosť, lebo po týchto koľajniciach nikdy parný vlak neprešiel.

Vlak z hlavnej železničnej stanice v Košiciach odchádza v sobotu  24. augusta ráno o 8:15 hod. a z Prešova o 9:30 hod. Spiatočný odchod z Bardejova je naplánovaný na 15:40 hod.

vlakovy_vylet

 

PROGRAM

 

Výnimočná destinácia

Dôvodov, prečo je región Bardejova a blízkych Bardejovských Kúpeľov turisticky vyhľadávanou destináciou, je hneď niekoľko. Nikde inde na Slovensku nie je v rámci jedného regiónu taká široká ponuka historických pamiatok UNESCO, drevených kostolíkov, skanzenov a to v kombinácii s prameňmi minerálnych vôd a známymi historickými kúpeľmi. V lete môžu turisti využívať množstvo turistických trás, cyklotrás a následne si oddýchnuť v kúpeľných a wellness zariadeniach. Neďaleký Svidník ponúka atrakcie vojenskej histórie, spojenej hlavne s bojmi na Dukle.

 Bardejovský jarmok Zdroj foto: OOCR Šariš Bardejov
Bardejovský jarmok Zdroj fot...

Nedávno bola dokončená slovenská časť cyklookruhu Aquavelo, ktorý spája poľské a slovenské kúpeľné mestečká v slovensko-poľskom pohraničí. Ide o 230 km úsek medzi kúpeľmi Bardejovské Kúpele, Krynica, Muzsyna, Szczawnica, s rozličnými bodmi záujmu.

48. Bardejovský jarmok 2019

Od 22. – 25. augusta 2019 sa na ploche  4 800 m2 predstavia trhovníci s rôznorodým spotrebným tovarom, pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a...

Titulná fotografia: Bardejovský jarmok. Foto: Igor Bobák. Zdroj: OOCR Šariš Bardejov


POZRI TIEŽ:

V Bardejove a Bardejovských Kúpeľoch (Šarišské múzeum, Skanzen v Bardejovských Kúpeľoch a Múzeum Sisi, Bardejovske kúpele a.s.) získate za návštevu súťažné nálepky LEGENDARIUM. Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj ceny pre celú rodinu! Viac

my sme legendarium

Bardejov (UNESCO)

Meštianske domy, radnica, Bazilika minor sv. Egídia, maľovaný dom, socha kata a množstvo ďalších zaujímavostí na každom kroku...

Objavte kraj pod Duklou

Putovanie regiónom má silnú atmosféru a pripomína vojnovú históriu, ktorá sa už nesmie opakovať. Zároveň tu objavíte nádherné skvosty, zaujímavú architektúru a čarovnú prírodu, ktoré sú výbornou kombináciou na poznávanie tohto kúta Prešovského kraja.