Na záver januára komédia i bábkové divadlo v Kežmarku

Na záver januára komédia i bábkové divadlo v Kežmarku

Posledný januárový víkend bude veľká sála Mestského kultúrneho strediska v Kežmarku patriť divadelným predstaveniam pre dospelých aj detských divákov.

V piatok 28. januára o 19.00 hod. sa predstaví Bardejovské divadlo s komédiou Ci hutorim, ty vole! Hra Jozefa Jenča je pre aktuálna svojou témou – cestovaním ľudí za prácou mimo svoj domov. Úroveň nezamestnanosti vo východoslovenskom regióne je vysoká, a preto ľudia často za prácou neodchádzajú dočasne, ale aj natrvalo. Hra zobrazuje humorným spôsobom ich život v zahraničí, kde si (ne)vytvárajú domov, (ne)prispôsobujú sa, (ne)strácajú svoju identitu „východňara“.

Veľmi blízky divadlu je jazyk hry, v ktorej sa hovorí východoslovenským dialektom. To, že autor umiestnil postavy do nie tak vzdialeného zahraničia – do Prahy, otvára aj ďalšiu tému. Existencia Československa naše krajiny stále spája a zároveň rozdeľuje. Predstavenie trvá 60 minút, vstupné je 5 eur.

Kežmarok zdroj OOCR Tatry Spiš pieniny

V rámci víkendových rozprávkových popoludní sa v nedeľu 30. januára o 16.00 hod. môžu deti tešiť na Bábkové divadlo spod Spišského hradu, ktoré uvedie hru O čudnom vajíčku. Malí diváci v nej zažijú zrod nového života spolu so zvieratkami na gazdovskom dvore.

Vstupné je 1 euro.

Kultúrne podujatia fungujú v režime OP (očkovaní, prekonaní) s obmedzenou kapacitou sedadiel. Deti do 12 rokov sa v rámci opatrení považujú za očkované. 

VIAC INFO

Zdroj: Mesto Kežmarok

POZRI TIEŽ:

Kežmarok

Kežmarok leží na severe územia v malebnom prostredí Spiša pod Vysokými Tatrami. Mesto vniklo zlúčením viacerých osád pôvodného slovanského obyvateľs...

TOP výlety:

Všetky výlety