Najpohostinnejší hotel Európy je v Kežmarku

Najpohostinnejší hotel Európy je v Kežmarku

Kežmarok/Santorini (25. 10. 2016) - Slovenské historické hotely už niekoľko rokov hviezdia v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V ročníku s prívlastkom 2017 získal nominácie rekordný počet slovenských historických hotelov. Kežmarský  Hotel Hviezdoslav**** získal v celosvetovej konkurencii prvenstvo v kategórii Historický hotel HOSTITEĽ ROKA! Na popredných miestach sa z Prešovského kraja umiestnili aj dva tatranské hotely.

O víťazoch hotelierskej súťaže Historic Hotels of Europe Awards sa tento rok rozhodlo 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Slovensko predstavovalo veľmi silné želiezko v ohni, keďže nominovaných bolo až šesť slovenských historických hotelov. Asociácia historických hotelov Európy pritom združuje viac ako 600 hotelov z 18 krajín, nominácia šiestich hotelov zo 17-člennej slovenskej národnej asociácie je teda obrovský úspech.

O to väčšia je radosť, že všetkých šesť nominácií sa premenilo na ocenenia a Slovensko ovládlo tohtoročné oceňovanie HHEA v šiestich rôznych kategóriách, dve z toho sú prvé miesta. 

Historic Hotels Host of the Year 2017: Hotel Hviezdoslav, Kežmarok (Prešovský kraj)

Historic Hotels New Member Award 2017: Chateau Gbeľany

Hviezdoslav-2.jpg Hotel Hviezdoslav, Kežmarok. Získal prestížne ocenenie Najpohostinnejší hotel Európy. ZDROJ: Hotel Hviezdoslav

Ďaľšie štyri hotely obsadili druhé miesta v kategóriách:

Historic Hotel Wedding Experience 2017                    Chateau Belá

Historic Hotel Gourmet Award 2017                             Vila Nečas, Žilina

Historic Hotel Spa Award 2017                                      2. miesto: Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica

Best Historic Hotel with „A Story to Tell“ 2017          2. miesto: Grandhotel Starý Smokovec          

 

Z tohto rekordného počtu premenených nominácií má veľkú radosť aj prezident Historických Hotelov Slovenska a člen predstavenstva Historic Hotels of Europe Ján Svoboda: „Slovensko prešlo v kvalite služieb a obľúbenosti u domácich aj zahraničných hostí raketovou premenou. Dávame si záležať na vysokej úrovni ubytovania, skvelej gastronómii, na dizajne a prístupe ku zákazníkovi a zdá sa, že klienti to vedia oceniť. Za všetko hovoria výsledky a ocenenia v šiestich kategóriách, z toho dve zlaté a štyri strieborné priečky. Veríme, že tieto ocenenia budú silnou motiváciou aj pre ďalšie hotely na Slovensku“.

Svoju radosť z ocenenia neskrýva ani riaditeľka Boutique Hotela Hviezdoslav, Mgr. Sylvia Holopová:  Ocenenie je predovšetkým prejavom spokojnosti našich hostí so službami hotela. Ich spokojnosť je odrazom usilovnej práce a zanietenia našich zamestnancov. Krédo hotela MALÝ HOTEL s VEĽKÝM SRDCOM sa snažíme pretransformovat do reality na každom úseku a hosť to cíti. Ďakujeme za podporu našim hosťom a ďakujeme za skvele odvedenú prácu zamestnancom hotela.“

hotel-ocenenie.jpg Na foto zľava: Jarmila Bartoš TMR, Jan Svoboda – Prezident HHS, Monika Glajzová - TMR, Sylvia Holopová - Hotel Hviezdoslav, Peter Janíček - Chateau Gbeľany, ZDROJ: Hotel Hviezdoslav

Organizácia HISTORICKÉ HOTELY EURÓPY  so sídlom v Paríži predstavuje združenie najprestížnejších hotelov v Európe, ktoré ponúkajú svojim hosťom autentický zážitok vysokej kvality. Cieľom je propagácia kultúrnych hodnôt a tradícií jednotlivých národov prostredníctvom rozmanitosti historických budov – zámkov, panských sídiel, meštianskych domov, ktoré sú zárukou neopakovateľného zážitku. Myšlienkou ocenenia je odmeniť úsilie všetkých zamestnancov hotelov, ktorí sa starajú o pohodlie hostí počas pobytu, ako aj udržiavanie vysokého štandardu kvality, podpory histórie a spoznania týchto jedinečných európskych skvostov. „ My nezastupujeme obyčajné hotely, toto sú historické hotely Európy. Poskytujeme lepšie služby, budujeme svoje hodnoty, sme strážcami minulosti a to je to, čo nás spája. Oslavujeme históriu i kultúru Európy a excelentnost našich hotelov,“ reagovala počas uplynulého slávnostného víkendu Barbara Avdis, predsedníčka predstavenstva HHE.

Asociácia HISTORICKÉ HOTELY SLOVENSKA je unikátne združenie hotelov sídliacich v historických budovách, zámkoch a kaštieľoch Slovenska. Stelesňuje históriu architektúry, tradície a kultúru slovenského národa. Cieľom hotelierov je okrem zachovania týchto hodnôt predovšetkým poskytnutie kvalitných služieb a sprostredkovanie zážitku z každého momentu stráveného v niektorom z členských hotelov. Garanciou tohto záväzku je členstvo v celoeurópskej Asociácii HISTORICKÝCH HOTELOV EURÓPY, ktorá združuje viac ako 600 výnimočných hotelov v dvadsiatich krajinách Európy.

ZDROJ: Hotel Hviezdoslav, Kežmarok,  INFO: Maja Brezinová, brezinova@hotelhviezdoslav.sk

 

Čítaj tiež:

Toto sú najkrajšie fotografie Prešovského kraja 2016

Letná sezóna vyvrcholila oslavami na Štrbskom Plese

Severný Spiš a Pieniny učarovali aj turistom z Japonska

J. Štovka: Najfotogenickejší kraj na Slovensku? Prešovský kraj!