Nenechajte si ujsť 21. Národný zraz cykloturistov v Humennom

Nenechajte si ujsť 21. Národný zraz cykloturistov v Humennom

V tretí júnový víkend sa uskutoční v poradí už 21. Národný zraz cykloturistov. Organizovať ho bude Slovenský cykloklub Humenné s ústredím Slovenského cykloklubu a mestom Humenné. Podujatie bude realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy Slovenskej republiky a organizačnou podporou KOCR Severovýchod Slovenska a OOCR Horný Zemplín.

Kde, kedy a ako?

Tohtoročný zraz sa bude konať počas tretieho júnového víkendu od 15. do 18. júna 2023 v Humennom. Hlavným organizátorom akcie je Slovenský cykloklub Humenné v spolupráci s ústredím Slovenského cykloklubu.

Zázemie zrazu bude v Hoteli Alibaba***, v ktorom sa bude konať i večerný program.

Počas štvordňového pobytu navštívime najväčšie lákadlá Humenského regiónu: Iľovnícky hrebeň, prevezieme sa popod Vihorlat, zabicyklujeme si po Vihorlastských vrchoch, navštívime VN Zemplínska Šírava, Sninské rybníky, Viniarsky hrad, skanzen v Humennom a mnohé iné miesta.

Všetky dni budú pod vedením skúsených sprievodcov z SCK Humenné, vďaka ktorým sa nielen že nestratíte, ale i poriadne zabavíte!

 21. Narodny zarz cykloturistov_long

Môžete sa tešiť na skvelý program a výživné trasy

Cykloturisti si na východnom Slovensku naozaj prídu na svoje. Bude ich čakať bohatý program vo večerných hodinách a tri výživné trasy okolím Humenného.

Začiatok zrazu je naplánovaný na štvrtok 15. júna, kedy bude pre účastníkov pripravené premietanie v kine FAJN v centre mesta. Premietaná bude Expediční kamera s krátkymi filmami z cestovateľského a športového prostredia. V prvý deň pôjde hlavne o zoznámenie sa a oddýchnutia z cestovania.

Cyklozraz_ilustracne foto_Zdroj_Slovenský cykloklub

V piatok bude prichystaná už aj prvá MTB trasa, s odchodom v ranných hodinách. Lákadlom na tejto trase bude Iľovnícky hrebeň a Sninské rybníky s komentovanou prehliadkou. Komentovanú prehliadku pre našich účastníkov pripravuje nezisková organizácia Aevis. Po návrate bude pre cyklistov prichystaná komentovaná prehliadka mesta Humenné v spolupráci s KOCR Severovýchod Slovenska.

 Kaštieľ v Humennom
Kaštieľ v Humennom

V sobotu bude pripravená náročnejšia MTB trasa, kde sa aktuálne snažíme i o sprístupnenie vrchu Vihorlat pre účastníkov. V prípade nepovolenia výstupu na vrch Vihorlat trasa povedie Vihorlatskými vrchmi popod Vihorlat. Okrem najvyššieho vrchu sopečného pohoria Vihorlatské vrchy budú lákadlom na trase: VN Zemplínska Šírava, ruiny kostolíka pod Senderovom, Viniarsky hrad, Viniarske jazero. Po takejto výdatnej cykloturistike volíme vo večerných hodinách ľahší program a to oldies zábavu.

Cyklozraz_ilustracne foto_Zdroj_Slovenský cykloklub (2)

V nedeľu pôjde o posledný cyklovýjazd a aj deň zrazu. SCK Humenné predstavia ich prvú vyznačenú cykloturistickú trasu Grófka trail, ktorá bude doplnená o návštevu skanzenu v Humennom s komentovanou prehliadkou. Po návšteve skanzenu sa zraz oficiálne ukončí.

Zábery z cyklozrazu. Zdroj_ Slovenský cykloklub

Všetky trasy, ktoré účastníci absolvujú na zraze sú vhodné iba pre MTB bicykle. Na trasách budú skúsení sprievodcovia. Trasy spolu online dostupné cez portál mapy.cz.

Celý program je dostupný na tomto odkaze.

21. narodny cyklozraz_Humenne_2023

Registrácia je už spustená

Registrácia na zraz je už dostupná na webe Slovenského cykloklubu. Registrovať sa viete buď na celý pobyt s ubytovaním a stravou alebo iba svoju účasť prostredníctvom účastníckeho poplatku. V sume účastníckeho poplatku je zahrnutý program, sprievod na trasách a účastnícky balíček.

Registrovať s ubytovaním je možné iba do naplnenia ubytovacích kapacít, prípadne do 29. mája 2023 z organizačných dôvodov. Registrácia je záväzná a poplatok je potrebné uhradiť vopred.

Registrácia je spustená na tomto odkaze.

Hlavní partneri podujatia: Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky, Slovakia travel, KOCR Severovýchod Slovenska, OOCR Horný Zemplín, Poloniny – neskutočne skutočné, Aevis n. o.

MD SR a Slovakia Travel_loga 2023

Partneri podujatia: Garmin, Škoda, Biker magazín, ProCycling, Mattoni, MTBIKER, Origos

 

POZRI TIEŽ:

Pribudne cyklotrasa medzi Uličom a Uličským Krivým

V Poloninách sa dobuduje ďalšia cyklotrasa. Ide o vyše štyri kilometre dlhý úsek od Uliča po Uličské Krivé.

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.

Humenné

Mesto Humenné, často nazývané aj centrom či bránou horného Zemplína, sa rozprestiera v severovýchodnej časti Slovenska, pri sútoku riek Laborec a Cirocha.