Nezabudnuteľná noc v IGLU pod Tatrami

Nezabudnuteľná noc v IGLU pod Tatrami

Hľadáte nové zážitky a považujete sa za dobrodruhov? Čo takto prenocovať v iglu zo skutočného snehu uprostred zasneženej krajiny? Takýto nezvyčajný zážitok vás prenesie do úplne nového sveta! Dobrodružný výlet sa odohráva na okraji Nízkych Tatier pri obci Vikartovce.

Po príchode na miesto sa stretnete so svojím sprievodcom, ktorý vám poskytne kompletné inštrukcie a potrebné vybavenie. 

Igloo_Vikartovce_Erik Ševčík_3

Cena prenocovania sa pohybuje okolo 160 € na osobu, no toto nezabudnuteľné dobrodružstvo trvá až 2 dni a to od 9:00 do 11:00 hod. nasledujúceho dňa.  Cena zahŕňa sprievodcu, snežnice a palice, lopatu, špeciálny zimný spacák, ktorý vám umožní sa vyspať v iglu v pohodlí a ochráni vás pred chladom. Výbava tiež zahŕňa nafukovací matrac a striebornú fóliu pre ešte väčšie pohodlie a teplo. Nezabudnite si ale so sebou zobrať vlastnú zimnú bundu, čiapku a batoh na prenášanie spacieho vaku.

Igloo_Vikartovce_Erik Ševčík_1 (1)

Po krátkej inštruktáži sa vydáte na krátku, približne 50 minútovú túru k miestu, kde si postavíte vlastné iglu, v ktorom budete nasledujúcu noc spať. Večera v iglu môže byť studená, a preto budete večerať v neďalekej drevenej chate, no nečakajte luxusnú večeru. Pamätajte, že všade naokolo je hlboký les. Potrebné bude založiť oheň, aby ste si večeru ohriali. Pri tejto aktivite bude potrebná tímová práca - jeden človek nájde drevo, založí oheň a ďalší uvarí jedlo.

Igloo_Vikartovce_Erik Ševčík_2

Ráno sa prebudíte do tichého pokojného prostredia, prejdete sa ku neďalekému salašu, kde vás budú čakať raňajky s teplým čajom. Nasledovať bude cesta k autu s vaším vodičom/sprievodcom, ktorý vás zavedie k vášmu hotelu.

Ak hľadáte niečo nezvyčajné a originálne, spanie v iglu je určite tou správnou voľbou. Táto aktivita vám ponúkne jedinečnú príležitosť spoznať krásy zimy a vychutnať si pokojnú atmosféru v úplne novom prostredí.

Igloo_Vikartovce_Erik Ševčík_4

Spoločnosť Adventoura sa postará o všetko potrebné, aby ste si túto zážitkovú aktivitu užili naplno. 

Pre podrobnejšie informácie navštívte stránku: https://www.adventoura.eu/tours/sleep-in-igloo-night-in-the-snow-slovakia/

19. 2. 2023, Zdroj: D. Velecká, OOCR Vysoké Tatry - Podhorie

 

POZRI TIEŽ:

Prechod na lyžiach pod Kráľovou hoľou

Máte chuť vyvetrať si hlavu a užiť si nádhernú prírodu pod Kráľovou hoľou na skialpoch alebo bežkách? V tom prípade vás pozývame na Kráľovskú 18

Zimné radovánky v podhorí Vysokých Tatier

Podhorie Tatier je mimoriadne bohaté na možnosti zimných aktivít. Pozrite si tipy na lyžovačku, bežkovanie, skialp a ďalšie zimné výlety.

Vynovená Zimná výzva

Všetko, čo potrebuješ vedieť o Zimnej výzve. Ako sa zapojiť, pravidlá a lokality.

Aktuálna súťaž - Zimná výzva 3

Zimna vyzva 3_FB cover