Noc múzeí a galérií 2019 v Prešovskom kraji

Noc múzeí a galérií 2019 v Prešovskom kraji

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie realizované pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo. V tom čase múzeá otvárajú verejnosti svoje „skryté“ komnaty a odkrývajú tajomstvá, schovávané pred zrakmi verejnosti. 

Aj v roku 2019 si pre vás v Prešovskom kraji pripravili múzeá a galérie bohatý a pestrý program.

 

ČERVENÝ KLÁŠTOR: Milovníkov orgánovej hudby čaká príjemný koncert v akustickom priestore - v kostole sv. Antona pustovníka. Predstaví sa organista Matúš Kucbel.

Noc múzeí a galérií - Červený Kláštor 2019

Navštívte múzeum Červený Kláštor, kde na vás čaká program už od sobotného rána. 

 

VYSOKÉ TATRY: Nepremeškajte 5. ročník Tatranskej múzejnej noci a 3. ročník Dňa fascinácie rastlinami v múzeu TANAP-u. V Tatranskej Lomnici taktiež ožije výkonmi hercov legendárny príbeh Hotela Lomnica.  

Noc múzeí a galérií v múzeu TANAP-u v Tatranskej Lomnici

Nepremeškajte už 5. ročník Tatranskej múzejnej noci a 3. ročník Dňa fascinácie rastlinami v rámci európskeho podujatia Noc múzeí a galérii.

Noc múzeí a galérií - príbeh Hotela Lomnica

Tí, ktorí poznajú Prvú dámu Tatier vedia že, svoje brány otvára širokej verejnosti. Noc z 18. na 19. mája bude však niečím výnimočná.

 

SVIT: Tešiť sa môžete na originálny program v priestoroch knižnice a železničnej stanice vo Svite.

Noc múzeí a galérií Svit

Múzeum Baťa pod Tatrami, Múzeum tatranskej kinematografie a fotografie a Mestská knižnica Svit Vás pozývajú na Noc múzeí a galérií vo Svite.

 

POPRAD: Ak sa v sobotu budete nachádzať v Poprade, máte na výber až z dvoch podujatí. V Tatranskej galérií sa na vás teší divadelný súbor Trma – Vrma a koncert skupiny Rasdalman. V Poprade môžete zároveň navštíviť aj Podtatranské múzeum.

Noc múzeí a galérií v Tatranskej galérii 2019

Tatranská galéria vás pozýva na noc múzeí a galérií.

Noc múzeí a galerií v Podtatranskom múzeu

Radi by sme vás v mene pracovníkov Podtatranského múzea v Poprade pozvali dňa 18.05.2019 od 17:00 hod na slávnostný program v areáli múzea. Tešiť sa m...

 

PREŠOV: Pešia zóna bude v sobotný deň lákať návštevníkov na atraktívnu prezentáciu piatich svetelných exteriérových objektov. V Rákociho paláci je pripravený 7. ročník Noci múzeí a galérií. Otvorenie programu o 14:00 hod. vám spestrí detský folklórny súbor Fijalečka, ďalej sa môžete sa tešiť na hľadanie Rákociho pokladu, môžete sa naučiť, ako písali naši predkovia a zahrať sa na archeológov. Zároveň v Prešove v Múzeu rusínskej kultúry máte možnosť oboznámiť sa so životom a kultúrou Rusínov. V Šarišskej galérií sú pripravené tvorivé dielne a prehliadky výstavy Nepoznané svety.  

Noc múzeí a galérií - Svetlo v kocke

V rámci podujatia NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ pripravila ZUŠ-ka VÝTVARNÝ ODBOR, OKTÓBROVÁ 32, PREŠOV prezentáciu piatich svetelných exteriérových objektov.

Noc múzeí a galérií v Rákociho paláci

Krajské múzeum Prešov vás pod záštitou predsedu Prešovského samosprávneho kraja Milana Majerského a primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej pozývajú...

Noc múzeí a galérií - Múzeum rusínskej kultúry

Múzeum rusínskej kultúry v Prešove sa aj tento rok zapojí do celosvetového podujatia „Noc múzeí a galérií".

Noc múzeí a galérií - Šarišská galéria 2019

Pozývame vás na noc múzeí a galérií do Šarišskej galérie v Prešov. Začiatok bohatého programu už od 16:00  hod.

 

KEŽMAROK: Aj v Kežmarku otvorí múzeum svoje brány návštevníkom. Čaká na vás exkluzívna show pre deti a večerná prehliadka hradu. 

Noc múzeí a galérií - Kežmarok 2019

Pozývame vás na Medzinárodný deň & Noc múzeí a galérií v Kežmarku.

 

SPIŠSKÁ BELÁ: Kto bola patrónka katolického kostola v Strážkach? Aké legendy sa viažu k jej životu? Aj na tieto otázky dostanete odpovede v Kaštieli Strážky. 

Noc múzeí a galérií - Kaštieľ Strážky 2019

Jedeň deň v roku môžete byť v Slovenskej národnej galérii od „svitu do mrku". Tento rok „malých a veľkých záujemcov" privítajú interaktívne tvorivé workshopy a originálne stvárnené komentované prehliadky.

 

LEVOČA: Dňa 18. 5. 2019 máte jedinečnú možnosť stretnúť sa s Máriom Furčákom, nepočujúcim umelcom, ktorý vám ukáže svoje rezbárske schopnosti. 

Noc múzeí a galérií 2019 v Levoči

Múzeum pre malých i veľkých, levočské Múzeum špeciálneho školstva otvorí svoju bránu počas Noci múzeí a galérií 2019   Na dvere nám opäť klope celoe...

 

STARÁ ĽUBOVŇA: Využite možnosť spoznať osudové ženy hradu Ľubovňa. Čaká na vás zaujímavá nočná prehliadka hradu Ľubovňa za sprievodu faklí.

Noc múzeí a galérií na hrade Ľubovňa

Aké boli osudové ženy hradu Ľubovňa? Využite možnosť spoznať ich a navštívte počas celoslovenského podujatia Noc múzeí a galérií dňa 18. mája 2019 hrad Ľubovňa.

 

HANUŠOVCE NAD TOPĽOU: Kaštieľ a Archeopark Hanušovce nad Topľou má pripravené pútavé rozprávanie o strašidlách.

Noc múzeí a galérií 2019 v Kaštieli a Archeoparku

Kaštieľ a Archeopark Hanušovce nad Topľou vás pozýva na Noc múzeí a galérií do svojich priestorov. 

 

SVIDNÍK: V budove SNM – Múzea ukrajinskej kultúry vo Svidníku na vás čaká prehliadka ľudových krojov, príprava a ochutnávka tradičného jedla rusínsko-ukrajinského obyvateľstva, tvorivé dielne a veľa iného.

Noc múzeí a galérií v Múzeu ukrajinskej kultúry

Je tu máj a Noc múzeí a galérií, celoeurópske podujatie pod záštitou Rady Európy, spojené s oslavami Medzinárodného dňa múzeí.

 

BARDEJOV: Zažite výnimočnú večernú prehliadku Múzea ľudovej architektúry. Atmosféru večera umocní príjemná hudba. 

Noc múzeí a galérií - Múzeum ľudovej architektúry

Prežite nezabudnuteľný zážitok v SKANZENE v Bardejovských Kúpeľoch.

 

STROPKOV:  Deti aj dospelí sa môžu o 15:00 hod. tešiť na bohatý program v Kaštieli Stropkov.

Noc múzeí a galerií - Kaštieľ Stropkov 2019

Pozývame vás na Noc múzeí a galérií v Kaštieli Stropkov.   Začiatok programu je o 15:00 a môžete sa tešiť na: strašidlá v Kaštieli, vystúpenie Vo...

 

SNINA: Tento rok máte počas soboty možnosť navštíviť aj Sninský kaštieľ, kde bude sprístupnená galérijná časť kaštieľa.

Noc múzeí a galérií - Sninský kaštieľ

Tento rok sa aj Sninský kaštiel zapojí do celoeurópskej kultúrnej aktivity Noc múzeí a galérií. Pri tejto príležitosti bude sprístupnený kaštieľ pre v...

TOP výlety:

Všetky výlety