Nová lanovka v Bachledovej doline už v zime

Nová lanovka v Bachledovej doline už v zime

Návštevníkov Bachledovej doliny čaká túto zimu príjemná novinka. Na vrchol Spišskej Magury sa už túto zimnú sezónu dostanú za necelých 7 minút jazdy novou 10-miestnou kabínovou lanovkou. Táto novinka poteší tak lyžiarov, ktorí boli ešte minulú zimu prepravovaní staršou sedačkovou lanovkou, ako aj peších turistov. Tí počas letnej sezóny navštevovali Chodník korunami stromov športovo – pešou túrou dlhou 2,6 km. Novou lanovkou sa do korún stromov i na lyžiarske svahy bude možné dostať bezbariérovo, v suchu a bezvetrí za rýchlych 7 minút.

Dodávateľom novej lanovej dráhy je spoločnosť Leitner ropeways, ktorá má za sebou úspešné projekty po celom svete. V Bachledovej doline bude stáť typ GD10. Ide o modernú 10-miestnu kabínovú lanovku s prepravnou kapacitou 1 734 ľudí za hodinu. Lanovka nahrádza staršiu 3-sedačkovú lanovku Tatrapoma TS3, ktorá už kapacitne nepostačovala a jej prevádzka bola po vyše 30 ročnej službe ukončená v marci tohto roku. Dráha novej lanovky je identická s pôvodnou lanovkou.  

GD10 Bachledka stavba 01

Okrem vyššej rýchlosti a prepravnej kapacity bude mať nová lanovka oproti staršej hneď niekoľko výhod. Návštevníkov prepraví v pohodlí aj za zlého počasia, bezpečne prepraví aj skupiny detí s jedným dospelým a bude bezbariérová. Vydýchnu si aj rodičia s deťmi, ktorí sa jazdy sedačkovou lanovkou obávali. 

 „Veríme, že výmenu lanovky ocenia všetci naši klienti, ktorí sa ňou na vrhol prepravia rýchlo, bezpečne a pohodlne, či už po výstupe plánujú brázdiť na lyžiach svahy Bachledky, Jezerska a Frankovej alebo sa prejsť v korunách stromov. Teší nás hlavne, že jej uvedením do prevádzky sa výrazne zlepší plynulosť premávky počas zimy i celého roka a zvýši komfort, ktorý chceme dopriať našim zákazníkom,“ uviedla Martina Múdra z marketingu spoločnosti.

Uvedenie do prevádzky je naplánované na zimu tohto roku, pričom presný termín bude závisieť od počasia a rýchlosti stavebných prác.

Chodník korunami stromov Bachledka

Chodník korunami stromov Bachledka sa nachádza v srdci druhovo pestrých lesov Pieninského národného parku. P rináša unikátny zážitok pobytu v horskom...

Bachledka Ski & Sun

Rodinné horské stredisko BACHLEDKA Ski & Sun sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury s nádherným výhľadom na panorámu Belianskych Tatier, len 30 km severne od mesta Poprad.

 

Nová kabínová lanovka Leitner GD10:

> Celková dĺžka trasy: 1 518,57 metrov

> Maximálna rýchlosť 6 m/s

> Čas jazdy: cca 7 minút

> Prepravná kapacita: 1 734 osôb/ hodinu

> Plánované uvedenie do prevádzky: zima 2018

Lanovka_Leto_828x315px_fcb_bezloga

 

ZDROJ: Bachledka Ski & Sun

Pozri tiež:

Súťaž: Cestopis z Kraja kultúrnych pamiatok

Súťaž pre všetky deti, ktoré rady cestujú. Cestopis z Kraja kultúrnych pamiatok

Sedem faktov o Kraji kultúrnych pamiatok

Nielen krásna príroda je to, čo láka turistov. Prešovský kraj sa môže hrdiť aj prívlastkom Kraj kultúrnych pamiatok.

TOP výlety:

Všetky výlety