Novinky na tohtoročnom Prešovskom pivnom festivale

Novinky na tohtoročnom Prešovskom pivnom festivale

Prešovský pivný festival je súčasťou prešovského leta už 12 rokov, ktorý to rozbalí naplno v termíne od 21. júla do 14. augusta v Jazdeckom areáli v Prešove.

Pivný festival sa tak stáva miestom stretávania sa priateľov a známych nielen zo Slovenska. Priaznivcom zlatistého moku prináša každoročne približne 100 druhov pív. Aj tento rok bude festival trvať 25 dní, počas ktorých budú môcť návštevníci ochutnať široký sortiment piva, vrátane viacerých špeciálov, remeselných pív, ochutených ciderov či nealko pív pre všetky vekové kategórie. Zastúpenie bude mať nielen domáca produkcia ale aj z Čiech a Moravy, Nemecka či Anglicka. Nebude chýbať pivo Koňar, ktoré už tretí rok dal navariť organizátor festivalu Artúr Benes. Ochutnáte ho v troch verziách, a to Koňar svetlý 10°, Koňar ležiak svetlý 12° a špeciál Koňar Porter Jahoda 14°.

presovsky pivny festival program

Návštevníci už tretí rok vyžívajú bezhotovostný platobný systém, kde si pri vstupe nabijú čip na vybranú sumu. V rámci celého areálu Pivného festivalu platia za pivo, jedlo a pochutiny jednoduchým priložením čipu (na náramku) k mobilnému zariadeniu, ktorý má každý výčapník aj predajca v stánku.

Každoročne je pre návštevníkov pripravený bohatý sprievodný program. Novinkou Pivného festivalu bude každý štvrtok Chill out zóna, kde nebudú chýbať tuli vaky na oddych a kde je hlavne pre mladých pripravený špeciálny program. Po minuloročnom úspechu sa zopakuje pivná hra Človeče nehnevaj sa, naživo sa predvedie Barberia show a o hudobnú zábavu sa postará DJ. Absolútnou novinkou festivalu je turnaj 2-členných tímov v Beer pongu.

Aj tento ročník prináša sériu troch zábavno-vedomostných kvízov. Stredy budú venované obľúbenému PubQuiz-u. Počas festivalu nebude chýbať kino premietanie, Majstrovstvá východného Slovenska v pretláčaní rukou, či Latino večer so školou tanca, na ktorej sa budete môcť naučiť pár tanečných krokov.

Tento rok mali možnosť ľudia prostredníctvom sociálnych sietí zahlasovať, a tak rozhodnúť o hviezde, ktorú chcú vidieť a počuť na letnom festivale. Divácke hlasy rozhodli s výberom hlavného headlinera, a to kapelou Hokrýže Slíže. Okrem nich vystúpia kapely Peter Bič Projekt, Duchoňovci, kapela On Off, Muzika z Viceža, Otto Weiter a Petra Maxin, revivalové kapely GeRock Kabát, Bon Jovi, Beatles Band a iné. Kapela Basawell pri tejto príležitosti pokrstí svoje nové CD.

pivny_festival_ 22

Celý festival je situovaný v prírodnom prostredí priamo v centre obytnej zóny mesta Prešov. Ponúka návštevníkom parkovacie kapacity priamo pred vchodom do areálu festivalu.

Pozývame všetkých obyvateľov mesta Prešov, ako aj blízkeho okolia do Jazdeckého areálu a veríme, že každý návštevník nájde na Pivnom festivale „to svoje pivo“ a strávi u nás nejeden príjemný večer.

Zdroj:OOCR Región Šariš

Pozri tiež: