Nový pumptrack, skatepark aj nové úseky Eurovelo 11

Nový pumptrack, skatepark aj nové úseky Eurovelo 11

Veľký Šariš aj Šarišské Michaľany internzívne pracujú na novej infraštruktúre pre cyklistov

Súčasťou nového zábavného parku na Dolinách vo Veľkom Šariši je aj pumptrack, ktorý vznikol na brehu rieky Torysa.

Nový umelo vytvorený okruh má asfaltovú úpravu a je vhodný pre jazdu na bicykli, kolobežke, skateboarde či korčuliach. Celá dráha je postavená tak, že je možné prejsť ju bez šľapania či odrážania. Cyklista nepedáluje ale „pumpuje“ telom. Okruh je tvorený vlnami a klopenými zatáčkami, ktoré umožňujú udržiavať a zvyšovať rýchlosť.

 Pumptrack vo Veľkom Šariši, Zdroj: KOCR SVS
Pumptrack vo Veľkom Šariši...

Stavebné práce na pumptrecku o rozlohe 350 štvorcových metrov začali vo Veľkom Šariši koncom augusta. Veľkošarišská pumptracková dráha je variabilná a dá sa na nej ísť všetkými smermi, nielen na ovál.  

 Pumptrack vo Veľkom Šariši, Zdroj: KOCR SVS
Pumptrack vo Veľkom Šariši...

Jazdenie na pumptracku buduje praktické a technické návyky, rozvíja celkovú telesnú kondíciu a koordináciu. Pumptrack je určený pre všetky vekové a výkonnostné kategórie jazdcov od odrážadiel až po pretekárov.

 Pumptrack vo Veľkom Šariši, Zdroj: KOCR SVS
Pumptrack vo Veľkom Šariši...

Vzhľadom na to, že pumtrack je uzavretý okruh, tak okrem intervalového tréningu je možné užiť si vytrvalostný tréning v ľahšom tempe. Na okruh si návštevníci môžu prísť aj zasúťažiť – napr. kto najrýchlejšie prejde kolo bez našliapnutia.

 Pumptrack vo Veľkom Šariši, Zdroj: KOCR SVS
Pumptrack vo Veľkom Šariši...

Súčasťou zábavného parku na Dolinách je aj skatepark, ktorý sa nachádza za kolkárňou, vedľa tenisového ihriska. Práce na skateparku by mali byť ukončné koncom októbra.

 Skatepark vo Veľkom Šariši, Zdroj: Mesto Veľký Šariš
Skatepark vo Veľkom Šariši...

Mesto Veľký Šariš intenzívne pracuje aj na dobudovaní chýbajúcich úsekov cyklotrasy EuroVelo 11. Úsek na konci Veľkého Šariša, v záhradkárskej oblasti v smere na Šarišské Michaľany je už vyasfaltovaný.  

 Cyklotrasa v záhradkarskej oblasti, Zdroj: KOCR SVS
Cyklotrasa v záhradkarskej o...

Aj v obci Šarišské Michaľany sa pracuje na výstavbe cyklotrasy. Aktuálne prebehlo na úseku Mlynská – Ketelský potok osadenie obrubníkov.

 Cyklotrasa - úsek Mlynská - Ketelský potok, Zdroj: KOCR SVS
Cyklotrasa - úsek Mlynská -...

Pri Ketelskom potoku už stoja piliere na most a naváža sa kamenivo. 

 Piliere na most pri Ketelskom potoku, Zdroj: KOCR SVS
Piliere na most pri Ketelskom...

 

POZRI TIEŽ:

Hrad Šariš

Šarišský hrad patrí k najrozsiahlejším stredovekým hradom na Slovensku. Jeho celková zastavaná plocha prevyšuje 2,7 hektára. Je postavený na Šarišskom vrchu nad mestečkom

Prešov

Metropolou severovýchodného Slovenska, ktoré v sebe skrýva jedinečnosť a kultúrnu zmes Slovákov, Poliakov, Ukrajincov a Rusínov, je PREŠOV, mesto s bohatou minulosťou a dynamickou súčasnosťou.

TOP výlety:

Všetky výlety