Objavte POLONINY- zážitkový víkend

Objavte POLONINY- zážitkový víkend

Novovzniknuté občianske združenie Take naše vymýšľa a realizuje nápady v oblasti cestovného ruchu a regionálneho rozvoja na Východnom Slovensku. Jedným z nich je aj projekt Objavte POLONINY. 

Zážitkový víkend (21. 8. – 23. 8.), ktorého cieľom je prepojiť návštevníkov regiónu s lokálnou ponukou rôznych typov aktivít má potenciál osloviť široké spektrum návštevníkov. Do podujatia sa zapojikli rôzni poskytovatelia, ktorí ponúknu návštevníkom svoje služby, domovy, zručnosti a znalosti regiónu. Mnohí aj po prvýkrát v živote.

Zážitkový víkend je na Slovensku unikátnym konceptom, pretože je to na prvý pohľad festival, avšak jeho atrakcie sú „roztrúsené“ po obciach v celej doline. Návštevníkov takto privedie do všetkých záhybov srdca Národného parku Poloniny. Nemasovo, udržateľne anti-covidovo. Každý poskytovateľ služby vytvoril vlastný „komerčný zážitok“, za ktorý zákazník zaplatí. Týmto spôsobom ukážeme miestnym ľuďom, že podnikať v cestovnom ruchu je možné a že dopyt existuje, uviedla organizátorka projektu Eva Kocanová.

V rámci víkendu si zákazníci budú môcť vybrať zo širokej ponuky zážitkov:

  • Sprevádzané exkurzie do prírody a divočiny
  • Pozorovanie Slnka, Mesiaca, planét a hviezd
  • „Šikovné ruky celé od múky“
  • Remeslá na dotyk
  • Cyklo a turistické dlhé dni
  • Historické udalosti na vlastnej koži
  • Miestny folklór úplne inak
  • ... a (skoro) všetko v rusínskej jazykovej mutácii

objavte poloniny

Objavte POLONINY je výbornou príležitosťou ako spoznať tento kút Slovenska. Príďte sa ponoriť do regiónu, dostaňte pod kožu jeho vône, chute, farby a nádhernej prírode, so srdečnými ľuďmi a autenticky po rusnacky!

Tento projekt od prvého dňa realizuje občiasnke združenie samo a len z vlastných zdrojov. K spolupráci si však prizvalo aj partnerov: Národný park Poloniny, Slovenský zväz astronómov a Slovenská astronomická spoločnosť pri SAV, OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš, Múzeum rusínskej kultúry, KOCR Severovýchod Slovenska.

objavte poloniny

Kontakt:Eva Kocanová,
M: +421 944 570 252
E: info@objavtepoloniny.sk
W: www.objavtepoloniny.sk
FB: www.facebook.com/objavtepoloniny

Pozri tiež: 

Poloniny - turistika

Národný park Poloniny je najvýchodnejším slovenským národným parkom. Pozrite si prehľad najobľúbenejších trás v Poloninách.

Národný park Poloniny

Národný park Poloniny je najvýchodnejším slovenským národným parkom a do siete slovenských národných parkov pribudol v roku 1997. Je lokalizovaný na slovensko-poľsko-ukrajinskom