Otužovanie v Levočskej Doline

Otužovanie v Levočskej Doline

Historické kráľovské mesto Levoča je klenotnicou unikátnych pamiatok a skvostného diela Majstra Pavla, vďaka ktorým je mesto zapísané v zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Nad mestom sa týči na Mariánskej hore Bazilika navštívenia panny Márie. Miesto je cieľom pútnikov predovšetkým v lete a je často aj východiskovým miesto pre turistické vychádzky. Aj v zimnom období ponúka Levoča so svojim hornatým okolím množstvo príležitostí na príjemné pobudnutie v prírode. V Levočských vrchoch nahradia letných cyklistov milovníci zimných športov. Na turistických značených trasách môžete stretnúť bežkárov i lesných správcov starajúcich sa o zver.

levočska dolina zima

Množstvo zvieracích stôp svedčí o ich hojnom počte vďaka dobrým životným podmienkam. Pestré zimné aktivity ponúka Resort Levočská Dolina:môžete tu behať na lyžiach, lyžovať sa na zjazdovkách oddychovať v relax centre, zabávať sa s priateľmi pri bowlingu a dobrom jedle.

V poslednej dobe si toto miesto obľúbili aj otužilci. Vďaka ochote majiteľov prírodného letného kúpaliska je tento areál sprístupnený aj v zime. Otužilci bez rozdielu veku sa ponárajú do chladnej vody a posilňujú svoju imunitu.

Otužilci1b

Ak to chcete vyskúšať, môžete sa inšpirovať (kontkatný email: andrej.petrovsky76@gmail.com).

Zdroj: Gabriela Bodnárová, OOCR Severný Spiš Pieniny

Pozri tiež:

Levoča

Historická časť mesta spolu s Dielom Majstra Pavla je zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Za mohutnými hradbami sa nachádza viac ako 300 nehnuteľných národných kultúrnych pamiatok!

Resort Levočská Dolina

RESORT LEVOČSKÁ DOLINA je novovybudované zariadenie nachádzajúce sa v nádhernej prírode uprostred Levočských vrchov. Od historického centra mesta Levoča je vzdialené len 6 km, od

 

 

TOP výlety:

Všetky výlety