Pokračuje skrášľovanie okolia Bardejovských Kúpeľov

Pokračuje skrášľovanie okolia Bardejovských Kúpeľov

V týchto dňoch bola ukončená obnova drobnej turistickej infraštruktúry v areáli rekreačného jazierka v Bardejovských Kúpeľoch. Celkové náklady na obnovu a rekonštrukciu vo výške 13 257 EUR financovala Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska , iniciovala a spolupracovala na realizácii Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov, ktorá by mala doplniť aj aktuálne turistické mapy. V rámci obnovy, ktorú realizovala firma Raspol – RB, s.r.o.,  areál obohatili o drevený mostík so zábradlím, doplnili v ňom lavičky, stoly, smetné koše, smerové tabule, ohnisko a obnovili drevené altánky. Informoval o tom riaditeľ OOCR „ŠARIŠ“- Bardejov Radomír Jančošek.DSC00269_1280x719

,,Obnova drobnej turistickej infraštruktúry v areáli rekreačného jazierka v Bardejovských Kúpeľoch nadväzuje na  samotnú obnovu jazierka, ktorú zrealizovali vlani a v tomto roku Štátne lesy.Vzácna lokalita sa tak stáva atraktívnym miestom turistiky pre širokú verejnosť a hostí Bardejovských Kúpeľov. Hostia sa môžu popri jazierku nielen prechádzať, ale pri ňom aj odpočívať, opekať a piknikovať. V budúcnosti by mohol byť súčasťou zóny aj mini lanový park v okolí jazierka,“ konštatoval R.Janočošek.

DSC00261_1280x719

Lákavá história a kultúra

K najlákavejším destináciám regiónu OOCR „ŠARIŠ“- Bardejov patrí i mesto Bardejov a od vlani aj Svidník s Duklou. Centrum Bardejova láka sochou kata. Ďalšími magnetmi sú Bazilika minor Svätého Egídia, bývalá Mestská radnica, Pamätník holokaustu a Bardejovské suburbium - Stará synagóga. Atrakciami okolia Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj.

Čo nevynechať pri návšteve Bardejova

Pýchou nielen Šariša, ale aj celého Slovenska je starobylý BARDEJOV, ktorý patrí bezpochyby medzi najkrajšie slovenské mestá.

Objavte kraj pod Duklou

Putovanie regiónom má silnú atmosféru a pripomína vojnovú históriu, ktorá sa už nesmie opakovať. Zároveň tu objavíte nádherné skvosty, zaujímavú architektúru a čarovnú prírodu, ktoré sú výbornou kombináciou na poznávanie tohto kúta Prešovského kraja.

HLASOVANIE: NAJ v cestovnom ruchu 2018

Vyberte najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2018.