Prešov bol zlatým klincom Cyklopátraní Prešovským krajom

Prešov bol zlatým klincom Cyklopátraní Prešovským krajom

PREŠOV (21. september 2015) – Cyklopátrania Prešovským krajom predstavili cyklistom päť regiónov Prešovského kraja. Séria zábavno-súťažných pretekov vyvrcholila 19. septembra v Prešove. Nadšenie cyklistov a skvelú atmosféru vygradovalo záverečné žrebovanie víťazov.

Cyklopátrania Prešovským krajom pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska už po druhý raz. V tomto ročníku sa cyklisti počas leta stretli v Medzilaborciach, Bardejove, Pieninách, v Levoči a napokon aj v Prešove. Jednodňové akcie predstavili cyklistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov.


Prešove sa podujatie uskutočnilo v areáli reštaurácie Kolmanka vedľa Kolmanovej záhrady. Spolu 106 účastníkov vysadlo na bicykle aj napriek daždivému počasiu, ktoré popoludní vystriedalo slnečné babie leto. Vybraných 15 bodov, na ktoré sa cyklopátrači mali vybrať, bolo známych až necelú hodinu pred štartom. Počas 5 hodinového limitu sa cyklisti s pomocou mapy mali dopraviť na miesta ako NKP Solivar, Lanové centrum Outdoorpark, Kvašná voda, pamätník na Furči, arborétum Ortáše, Šarišský a Kapušiansky hrad, tiež hrad Šebeš, singletracky Endurob a na ďalšie miesta. Na každom mieste ich čakala pečiatka, ktorú odtlačili do súťažnej mapy. Pečiatky mali svoje bodové hodnoty. Cyklisti s najvyššími počtami bodov boli odmenení medailami, knihami a pestrými cenami od spoločnosti SG bicykle Prešov a Š-Autocont.

Absolútnym víťazom prešovského cyklopátrania sa stal Marcel Brož s 280 bodmi (z celkového počtu 360 bodov). V cieli na cyklistov čakalo aj záverečné žrebovanie o bicykel DEMA a ďalšie ceny. Cyklisti, ktorí sa zúčastnili všetkých cyklopátraní boli odmenení tričkami Severovýchod Slovenska. Po vyhodnotení sa cyklisti zabávali s Edom Klenom a skupinou Klenoty. 


Ceny pre výhercov venovali: Bicykle SG (Hlavná 65, Prešov) a Š-Autoservis
Pitný režim: Birell a Budiš
Dobroty na občerstvenie: Dobré zo Slovenska
Hlavná cena Cyklopátraní 2015: Dema Pegas 7.0
ĎAKUJEME!

ŽREBOVANIE:
Cyklisti, ktorí sa v roku 2015 zúčastnili cyklopátraní, boli automaticky zaradení do žrebovania o bicykel DEMA Pegas 7.0, ktorý do súťaže venovala spoločnosť DEMA. Šťastnou výherkyňou sa stala Katarína Zajacová zo Stropkova. Blahoželáme!


Bicykel bude výherkyni odovzdaný v sobotu 26. 9. 2015 na oslavách Svetového dňa cestovného ruchu v Levoči – s pestrým programom a sprievodnými aktivitami - program.

VÝSLEDKY Cyklopátranie Prešov:

Dvojice MIX do 60 rokov:
1. Petra Štofanková + Daniel Kazimír
2. Dáša Mikolajová + Miroslav Hruška
3. Martina Sakarová + Ľubomír Girašek

Dvojice MIX nad 60 rokov:
1. Silvia Čechová + Marek Čech
2. Iveta Prextová + Vladimír Prexta
3. Slavomír Leško + deti Alexandra, Alex

     Róbert Šofránek + deti Zuzka, Matej

Dvojice MUŽI do 60 rokov:
1. Martin Janus + Róbert Baláž
2. Marek Krupa + Maroš Krupa
3. Matej Čorba + Slavomír Čorba

Dvojice MUŽI nad 60 rokov:
1. Martin Jelen + Peter Straka
2. Ján Lehotský + Jozef Tremko
3. Vlado Miháľ + Martin Bystroň

Dvojice ŽENY do 60 rokov:
1. Lucia Krupová + Miška Krupová
2. Soňa Sekelová + Želmíra Sekelová
3. Nataša Gmitrová + deti Veronika, Julka

Dvojice ŽENY nad 60 rokov:
1. Renáta Ivančová + Dana Kačurová

ŽENY:

1. Jana Balážová
2. Andrea Vasilčinová
3. Lenka Karnižová ml.

MUŽI:
1. Marcel Brož
2. Ľubomír Hrečko
3. Juraj Mašlej

Súvisiace články:

Levoča opäť nesklamala

Pieniny na bicykli sú čarovné!

Cyklopátranie Medzilaborce: Prešli sme krajom Andyho Warhola

Cyklopátranie Bardejov: Bardejovské body sme vypátrali

Cyklopátranie 2015 – Zaži kraj na bicykli!

FOTOGALÉRIA

naj-foto.jpg Cyklisti na Šarišskom hrade – aj s mladomanželmi. vitazi.jpg Odmeňovanie víťazov hlavna-cena.jpg Hlavná cena má svoju majiteľku. maly.jpg Matej Čorba – jeden z najmladších cyklopátračov, ktorý ohúril svojimi výkonmi.