Prešovský kraj na ITF Slovakiatour 2019

Prešovský kraj na ITF Slovakiatour 2019

Prešovský kraj ako maľovaný

Návštevníci veľtrhu ITF Slovakiatour 2019 mali možnosť pokochať sa pohľadom a načerpať inšpirácie na výlety v stánku Prešovského kraja. Krásy a turistické zaujímavosti kraja sme predstavili prostredníctvom originálnej maľovanej expozície. Návštevníci mali možnosť obdivovať nádherné maľované zábery, ktoré ich preniesli na miesta od Vysokých Tatier až po Poloniny. Centrum expozície bolo venované kráľovi pop artu Andymu Warholovi, ktorého rodičia pochádzali z Mikovej. Ako čerešnička na torte sa v strede expozície nachádzala aj známa plechovka Campbellovej polievky v skutočne nadrozmernej veľkosti!

IMG_7069

Prešovský kraj je ako maľovaný – je mimoriadne bohatý na prírodné krásy, kultúrne pamiatky i folklór. Nádherné Vysoké Tatry, malebné Pieniny, tajomné Poloniny, pestrosť historických skvostov, drevená architektúra a viac ako 4000 kultúrnych pamiatok vrátane skvostov UNESCO. To všetko mali možnosť nájsť návštevníci veľtrhu vo veľkej expozícii Prešovského kraja. Expozíciu pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.

Do Bratislavy sme opäť preniesli kus Prešovského kraja. Návštevníci mali možnosť nielen pokochať sa krásnymi zábermi, ale aj vybrať si z bohatej ponuky výletov a možností na trávenie voľného času počas celého roka,“ zhodnotil výstavu Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

PO kraj ako malovany_ITF 2019

Andy Warhol s prekvapením

Prešovský kraj ako maľovaný predstavil aj významného umelca, kráľa pop artu Andyho Warhola. Jeho rodičia pochádzali z Mikovej. Pár kilometrov od tejto dedinky, v Medzilaborciach, sídli Múzeum moderného umenia Andyho Warhola. V spolupráci s múzeom bola v centre expozície umiestnená nadrozmerná kópia plechovky Campbellovej polievky s prekvapením vo vnútri. Múzeum bolo ako prvé na svete  venované osobnosti Warhola a pýši sa druhou najväčšou zbierkou Warholových diel na svete. Aj takouto formou by sme chceli upriamiť pozornosť návštevníkov na menej známe lokality kraja, ktoré rozhodne majú čo ponúknuť a sú výbornou alternatívou k známym, masovejším atraktivitám,“ doplnil Janoško.

IMG_6857

IMG_6859

Jednotlivé regióny kraja predstavilo sedem oblastných organizácií cestovného ruchu. Okrem bohatej ponuky propagačných materiálov boli pre návštevníkov pripravené ochutnávky výrobkov z Prešovského kraja, hudobný program v podaní Ľudovej hudby Bystrianka a súťažné kvízy o zaujímavé ceny.

Súčasťou štvrtkového programu 24. januára bolo aj odovzdávanie ocenení Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja za rok 2018. Ocenenia odovzdali predseda PSK Milan Majerský a predseda KOCR Severovýchod Slovenska Michal Sýkora

 Ocenené osobnosti a produkty cestovného ruchu 2018
Ocenené osobnosti a produkty...

Ocenené osobnosti a produkty cestovného ruchu 2018

Ocenenia za prínos v rozličných oblastiach cestovného ruchu v Prešovskom kraji budú udelené piatim osobnostiam.

V expozícii Prešovského kraja samozrejme nemohli chýbať Vysoké Tatry, ktoré predstavili svoju bohatú ponuku. Na Hrebienku stojí až do konca apríla Tatranský ľadový dóm, ponuku Tatier dopĺňajú vynikajúce lyžiarske strediská, atrakcie a podujatia. Ak zvažujete návštevu Vysokých Tatier až  v lete, tešiť sa môžete na mnoho tipov na výlety a zážitky.

IMG_7057

Na veľtrhu sa v rámci Prešovského kraja predstavili aj Pieniny známe splavom Dunajca a pohostinnosťou Goralov. Predstavili sme a radi priblížilinávštevníkom UNESCO lokality – Levoča, Bardejov, Kežmarok a unikátne drevené chrámy (viaceré z nich sú zapísané v UNESCO).

Foto: Jano Štovka: Drevený chrám Dobroslava, hrad Brekov, Kalvária v Prešove, Krásny Brod, socha Laborec, Červ. kláštor
Foto: Jano Štovka: Drevený c...

Chceli by ste zažiť atmosféru absolútneho pokoja pod hviezdnou oblohou? Národný park Poloniny s Parkom tmavej oblohy je jednou z výnimočných lokalít v strednej Európe, s minimálnym svetelným znečistením, úžasnou prírodou a zápisom v UNESCO. Samozrejme zaujali a prezentovali sa aj ďalšie časti Prešovského kraja ako Humenné, Snina, Svidník, Medzilaborce, Prešov a mnohé iné.

Ďakujeme všetkým, ktorí prejavili záujem o spoznanie krásy nášho kraja a budeme sa tešiť  na vašu návštevu.

KOCR SVS, 31. 1. 2019

FOTOGALÉRIA

 

Pozri tiež:

Prešovský kraj predstavujeme v Brne

Prešovský kraj má na svojom území veľké množstvo turistických lákadiel.  Ochutnať z tejto ponuky môžu návštevníci počas veľtrhu GO a REGIONTOUR Brno 2019 v expozícii Prešovského kraja. Pripravené je množstvo inšpirácií a tipov na výlety.

Vydali sme Turistické noviny zima/jar

Pre návštevníkov Prešovského kraja vyšli ďalšie Turistické noviny - na sezónu zima a jar 2018/2019.

Prestížne ocenenie pre spot o Prešovskom kraji

Spot o Prešovskom kraji z dielne Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska získal prestížne ocenenie na poľskom filmovom festivale FilmAt.