Pri Chodníku korunami stromov vzniká nová atrakcia

Pri Chodníku korunami stromov vzniká nová atrakcia

PANORAMA Bachledka bude ďalším bezbariérovým prvkom na hrebeni Spišskej Magury

BACHLEDOVÁ DOLINA 20. august 2019 - V stredisku BACHLEDKA Ski & Sun už o niekoľko týždňov sprístupnia novú stavbu PANORAMA Bachledka, ktorá bude mať všestranné využitie. Slúžiť bude predovšetkým, ako gastronimické zariadenie, no nezabudlo sa ani na priestory pre environmentálnu výučbu či školenia pre školy a edukačné programy Pieninského národného parku.

 

Stavba bola navrhnutá tak, aby rešpektovala okolité prostredie a umocnila jedinečné výhľady na Belianske Tatry. Dôležité prvkom bolo pritom skĺbiť funkčnosť, potrebnú kapacitu a estetiku. Architekti sa všetko snažili realizovať pri najnižšej ekologickej záťaži a za použitia maximálneho počtu miestnych dodávateľov a zdrojov.

Výsledkom je projekt, kde sa príroda a funkčnosť snúbia v jeden celok. Zvonku minimalistická, zvnútra otvorená vytvorí priestor pre reštauráciu s panoramatickou terasou s kapacitou 200 miest, obchod so suvenírmi a regionálnymi špecialitami i kaviareň s barom. Nezabudlo sa ani na rodiny s deťmi, ktorým poskytne kompletné zázemie s baby friendly reštauráciou a veľkým detským kútikom.

 Bachledka reštaurácia pohľad zhora. Zdroj foto: BACHLEDKA Ski & Sun
Bachledka reštaurácia pohľ...

Budova bude stáť neďaleko Chodníka korunami stromov, ktorý je jednou z mála atrakcií koncipovaných bezbariérovo. Práve preto je bezbariérovosť jedným z parametrov, ktorý spĺňajú aj všetky verejné časti novej budovy. Exteriér bude tvoriť zelená pochôdzna strecha s výhľadom na Belianske Tatry, terasa kaviarne a baru, detské ihrisko a prírodný amfiteáter so širokým schodiskom ponúkajúci priestor na kultúrne a športové podujatia. 

 Bachledka reštaurácia pohľad zo strechy. Zdroj foto: BACHLEDKA Ski & Sun
Bachledka reštaurácia pohľ...

Dôvodom pre takýto projekt je skutočnosť, že stredisko už dlhšie pociťuje potrebu zvýšenia kapacity stravovacích a sociáchlnych zariadení, obchodu i miesta na úkryt v nepriaznivom počasí. Doterajšie zariadenia nachádzajúce sa na hrebeni nestíhali počas silných mesiacov pokrývať dopyt pri zachovaní kvality.

Pri výstupnej stanici vznikajúcej kabínovej lanovky z Bachledovej doliny tak prebiehajú posledné stavebné a rekultivačné práce.

Zdroj: BACHLEDKA Ski & Sun

Aj na Chodníku korunami stromov súťažíme s projektom Legendarium. Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj skvelé ceny pre celú rodinu! Viac na:

Legendarium 2019: Cestuj, zbieraj nálepky a vyhraj!

Viac ako 100 tipov na výlety, príbehy legiend v komikse a možnosť zbierať súťažné nálepky počas cestovania. Opäť je tu LEGENDARIUM! Pokračovanie obľúbeného projektu pre celé rodiny, vďaka ktorému sa počas leta rozhodne nebudete nudiť.

Pozri tiež:

Bachledka Ski & Sun

Rodinné horské stredisko BACHLEDKA Ski & Sun sa nachádza na hrebeni Spišskej Magury s nádherným výhľadom na panorámu Belianskych Tatier, len 30 km severne od mesta Poprad.

Múzeum Ždiarsky dom

Ždiar je rázovitá obec pod úpätím Belianskych Tatier so svojim typickým folklórom a tradíciami. Múzeum prevedie návštevníkov spôsobom života Goralov, k prehliadke patrí aj možnosť obliecť sa do ždiarskeho kraja.

TOP výlety:

Všetky výlety