Schovaný – neschovaný, idem na hrad!

Schovaný – neschovaný, idem na hrad!

Stropkov, 3. septembra – Nadšenci histórie, prírody, ale aj zábavy môžu počas tohto víkendu (4. až 6. september) spoznávať okolie zaniknutého Stropkovského hradu. Oblastná organizácia cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš si pre nich v spolupráci s partnermi pripravila zaujímavý program.

Už v piatok na nich čaká komentovaná prehliadka stropkovského Parku zvierat, ale aj výtvarné dielničky, v rámci ktorých si urobia vlastný spomienkový predmet. V obci Vladiča môžu absolvovať jazdu na koni, ktoré budú odstavené pri miestnom turistickom informačnom centre.

 Park Zvierat
Park Zvierat

Hlavným bodom trojdňového programu sú sobotňajšie Stropkovské hradné slávnosti (SHS), počas ktorých zažijú návštevníci mesta popravu zbojníka, balónovú bitku či módnu prehliadku historických kostýmov. Okrem toho sa im predstavia šermiari a remeselníci. Pozrieť si budú môcť v živom prenose rozprávku i ohňovú šou. Spolu s mestským historikom sa tiež vyberú po stopách Stropkovského hradu, ktorý najviac pripomína goticko-renesančný kaštieľ.

 Kostol v Stropkove
Kostol v Stropkove

Nedeľa bude patriť hlavne prírode, avšak prvou zastávkou, ktorú môžu záujemcovia absolvovať je drevený chrám v obci Potoky, kde je prehliadka prichystaná v troch termínoch. Popoludní sa opäť presunieme do obce Vladiča, v ktorej môžu zrelaxovať prechádzkou do Údolia ozvien i k Malým vodopádom. V čase od 13.00 do 17.00 h bude pre nich otvorené aj obecné múzeum.

malé vodopády_vladiča
malé vodopády_vladiča

Keďže ide o produkt, ktorý je určený najmä pre rodiny s deťmi, pripravili sme si pre najmenších aj odmeňovací systém. Ak sa zúčastnia na troch z piatich vybraných aktivít, (Park zvierat, jazda na koni, SHS, drevený chrám, dedinské múzeum) dostanú sladkú odmenu a malý darček.

Niektoré z aktivít je potrebné si rezervovať vopred. Formulár nájdu záujemcovia na www.hornyzemplin.sk v časti Tipy na tripy – Pri Stropkovskom hrade, kde je zverejnený tiež kompletný prehľad aktivít i jednotlivé termíny ich začiatku, v prípade potreby aj možnosti ubytovania a stravovania.

Partnermi podujatia sú: mesto Stropkov, KOCR Severovýchod Slovenska, občianske združenie Sparta, obec Vladiča, Tajomné Karpaty s.r.o. Mediálne nás podporili: Vranovské novinky, Bardejovská televízia a Rádio Paráda.

Zdroj: OOCR Horný Zemplín Horný Šariš

Pozri tiež:

Stropkovské hradné slávnosti

Stropkov opäť ožije históriou! 5. septembra sa na Vás tešíme na ďalšom ročníku Stropkovských hradných slávností na Námestí SNP v Stropkove. Tešiť sa m...

Schovaný - neschovaný, idem na hrad!

Stropkovské hradné slávnosti každoročne pripomínajú v meste zaniknutý hrad. Sú výnimočným spojením histórie a zábavy. Absolútne dobrodružstvo však môžete zažiť počas celého víkendu.

Park zvierat, Stropkov

Zažiť zábavu, rozptýlenie  a dozvedieť sa niečo nové a poučné z ríše  zvierat.  Ideálna kombinácia  ako zmysluplne využiť voľný čas pre deti i dospelý...