Sedem tipov na zimné výlety v Pieninách

Sedem tipov na zimné výlety v Pieninách

Oddýchnite si v prírode, objavte kultúrne pamiatky, nadýchajte sa čistého vzduchu na severnom Spiši a v Pieninách. Tu je sedem tipov na výlety, ktoré si užijete aj v zime.

Ľubovniansky hrad

Najnavštevovanejší hrad v Prešovskom kraji je aj počas zimy otvorený pre návštevníkov: november – február: (utorok – nedeľa) 10.00 – 15.00 hod., posledný vstup o 14.00 hod. Od marca: (utorok – nedeľa) 10.00 – 16.00 hod., posledný vstup o 15.00 hod. Skanzen je v zimnom období otvorený pre vopred nahlásené skupiny nad 30 osôb. Viac

 Zdroj: OOCR Severný Spiš - Pieniny
Zdroj: OOCR Severný Spiš -...

Nestville Park

Expozícia liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel sa nachádza iba 5 km západne od Starej Ľubovne. V bývalom najmenšom meste Uhorska, v dedinke Hniezdne môžu návštevníci spoznať na jednom mieste históriu a vznik severného Spiša ako aj reálny život a výnimočnú zručnosť ľudí žijúcich na tomto území. Práve tu vznikla prvá slovenská whisky, ktorá sa vyrába podobnou technológiou ako kedysi v Ľubovnianskom panstve „gořalka“. V zimných mesiacoch je otvorená pre návštevníkov od októbra do apríla (utorok – nedeľa): 10.00 hod. – 17.00 hod..

 Zdroj: OOCR Severný Spiš - Pieniny
Zdroj: OOCR Severný Spiš -...

Nestville chocolate

Čokoládové kráľovstvo je súčasťou Nestville parku v Hniezdnom. Ako jediná čokoládovňa v regióne ponúka vynikajúcu chuť kvalitnej čokolády a predstavuje ľuďom históriu, spracovanie a výrobu rôznych čokoládových špecialít.

 Zdroj: OOCR Severný Spiš - Pieniny
Zdroj: OOCR Severný Spiš -...

Dom ľubovnianskeho mešťana

Dom sa nachádza na Námestí sv. Mikuláša v centre Starej Ľubovne. Prezentuje život obyvateľov mesta na konci 19. storočia prostredníctvom ukážky štýlu bývania, dielne modrotlače, remesiel a cechov. Súčasťou expozície je aj mincovňa. 

Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka

Kúpele ponúkajú teplé vaňové kúpele v liečivej Smerdžonke alebo aj iné druhy kúpeľov ako olejový, bylinný, saturovaný, fínska sauna alebo infrasauna, doplnené o soľnú terapiu, teploliečbu a rôzne druhy masáží. Z krásneho areálu je skvelý výhľad na malebné Pieniny a Tri Koruny.

 Zdroj: OOCR, Severný Spiš - Pieniny
Zdroj: OOCR, Severný Spiš -...

Múzeum Červený Kláštor

Kláštor kartuziánov v malebných Pieninách ukrýva gotické skvosty a hodnotné expozície. V priestoroch kláštora sa nachádza niekoľko múzeálnych expozícií. K najvýznamnejším exponátom patrí herbár frátra Cypriána z roku 1766.  V období 1.11.2018 - 28.2.2019 je expozícia múzea prístupná v čase 10.00 - 16.00 hod, posledný vstup o 15.30 hod. Múzeum bude zatvorené v dňoch 17. - 26. 12. 2018

Múzeum Červený Kláštor

Kláštor kartuziánov v malebných Pieninách ukrýva gotické skvosty a hodnotné expozície. Možno tu vidieť i mimoriadne vzácny herbár "lietajúceho mnícha" Cypriána z roku 1766.

Hora Zvir

Miesto pokoja a modlitby v regióne severného Spiša a Pienin, nachádzajúce sa nad obcou Litmanová. Je pripravené prijať návštevníkov počas celého roka.

 Zdroj: OOCR Severný Spiš - Pieniny
Zdroj: OOCR Severný Spiš -...

Zdroj a viac informácií z regiónu: OOCR Severný Spiš - Pieniny

 

Kam na lyže a bežky v regióne:

Hurá na lyže a bežky!

Zima je v plnom prúde a o sneh nemáme núdzu. Čo tak zopár tipov, kam sa vydať na lyže a bežky na severnom Spiši a v Pieninách

 

Pozri tiež:

Vydali sme Turistické noviny zima/jar

Pre návštevníkov Prešovského kraja vyšli ďalšie Turistické noviny - na sezónu zima a jar 2018/2019.

Zima a jar na Spiši a v Pieninách

Krása prírody v kombinácii s jedinečnosťou kultúrneho dedičstva sú hlavnými motívmi, prečo sa určite oplatí navštíviť región rozprestierajúci sa od Tatier až po malebné Pieniny.