Severovýchod Slovenska na veľtrhoch cestovného ruchu

Severovýchod Slovenska na veľtrhoch cestovného ruchu

Apríl mesiac výstav

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska prezentovala počas apríla krásy Prešovského kraja na výstavách cestovného ruchu. Potenciálni návštevníci získali cenné informácie o dovolenkových možnostiach v regióne.

IMG-1021

Od 7. do 10. apríla sa na výstavisku Agrokomplex v Nitre konala výstava Caravan Bike Tourist, kde sa KOCR Severovýchod Slovenska predstavila s novým materiálom vytvoreným pre túto príležitosť – Autokempy v Prešovskom kraji. Návštevníci sa prostredníctvom tohto prospektu môžu dozvedieť informácie, kde zaparkovať svoj karavan počas nadchádzajúcej letnej sezóny. V brožúre nájdu tiež tipy na ďalšie výlety v okolí autokempov či ostatné informácie o ich vybavenosti.

„Na tejto výstave sme sa zúčastnili po prvýkrát. Podujatie bolo príjemných spestrením veľtrhového harmonogramu. Účastníci veľtrhu sa priamo pýtali na konkrétne oblasti v Prešovskom kraji, kde už majú naplánovanú dovolenku. Veľkú časť z nich zaujímali Poloniny, Pieniny a samozrejme Vysoké Tatry. Okrem spomínaných destinácií ich však zaujali aj nami prezentované cyklovýlety a miesta záujmu, napr. v Slanských vrchoch, Čergove, Levočských vrchoch, Vihorlate a pod.,“  komentuje výstavu výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

KOCR Severovýchod Slovenska ukončila mesiac apríl na bratislavskom výstavisku Incheba Expo, kde sa po dvoch rokoch opäť vrátil medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Expozícia Prešovského kraja sa v termíne od 28. apríla do 1. mája 2022, niesla v znamení témy Prešovský kraj – UNESCO kraj, v nadväznosti na 50. výročie od podpísania Dohovoru na ochranu svetového a prírodného dedičstva UNESCO. V Prešovskom kraji sa tiež nachádza najviac lokalít zaradených na zoznam UNESCO spomedzi všetkých krajských samospráv na Slovensku.

IMG-1048

Spoločne s KOCR Severovýchod Slovenska sa na ITF Slovakiatour 2022 predstavili všetky oblastné organizácie cestovného ruchu a ich členovia. Na výstave nechýbali atrakcie ako fotokútik či ľudový goralský kroj.

  • OOCR Región Vysoké Tatry
  • OOCR Tatry Podhorie
  • OOCR Tatry - Spiš - Pieniny
  • OOCR Severný Spiš Pieniny
  • OOCR Šariš - Bardejov
  • OOCR Región Šariš
  • OOCR Horný Zemplín Horný Šariš

Pozri tiež: