Spestrite si veľkonočné obdobie výletom

Spestrite si veľkonočné obdobie výletom

Veľkonočné sviatky sú ako významný kresťanský sviatok spojené s viacerými náboženskými obradmi, starodávnymi tradíciami a zvykmi. Po ukončení pôstneho obdobia prichádza radostné prežívanie zmŕtvychvstania a veselé okamihy jari.

Prinášame vám niekoľko tipov ako si tohtoročné veľkonočné sviatky môžete trochu zmeniť a spestriť.

Nezvyčajná zbierka kalíškov a kraslíc

V Kežmarku čaká návštevníkov v mesiacoch apríl – máj 2023 vo Výstavnej sieni múzea na Ul. MUDr. Alexandra č. 11 nezvyčajná výstava s názvom Kalíšky na vajíčka a veľkonočné kraslice.

Jedná sa o výstavu unikátnej súkromnej zbierky kalíškov (stojančekov, nádobiek, pohárikov na vajíčka) rôznej provenciencie, doplnenú o veľkonočné kraslice. Viac informácií

Kalíšky a vajíčka

Unikátna Krížová cesta na Veľkonočný piatok

Vo Veľký piatok 7. apríla sa v Kežmarku bude konať na nádvorí Kežmarského hradu. Atmosféru 14 zastavení a modlitieb na ceste k ukrižovaniu umocňuje hviezdna obloha a spevácky zbor z rímskokatolíckej Baziliky sv. Kríža.

2019.04.19_Hrad-KrizovaCesta_72

Veľkonočné hľadanie vajíčok

V Bachledke SKI & SUN v Ždiari v dňoch 7. - 8. apríla čaká na deti Veľkonočné hľadanie vajíčok. Pripravený je bohatý program pre deti aj dospelých.

Na Chodníku korunami stromov sú maskotmi Emilom a Veľkonočným zajacom ukryté drevené veľkonočné vajíčka, ktoré si môžu najmenší návštevníci nájsť, zameniť ich za čokoládové vajíčka a ozdobiť chodník farebnými stuhami, ktoré majú veľkonočný význam či pre dievčatá alebo pre chlapcov.

ad1-chodnik-korunami-stromov-bachledka-foto-jano-stovka_full

Nebudú chýbať ukážky výroby korbáčov a kraslíc od známych remeselníkov súvisiacich práve s Veľkou nocou.

Stredisko bude počas Veľkonočných sviatkov otvorené od 5.4. do 11.4. od 9:00 do 16:00.

Tešiť sa môžete aj na veľkonočné kulinárske špeciality v Reštaurácii Panorama, ktorá sa nachádza hneď vedľa Chodníka korunami stromov.

Veľké noc v Bachledke

Pozývame Vás na Veľkonočný výlet do Bachledky, kde objavíte Tatry z korún stromov. Na Chodníku korunami stromov sú Emilom ukryté...

Návraty do minulosti v Ždiari

V nedeľu 9. apríla 2023 môžete v Ždiari okúsiť naživo návraty do minulosti k historickým koreňom. Obyvatelia obce sa totiž tradične zúčastňujú na nedeľnej bohoslužbe v rímskokatolíckom Kostole Navštívenia Panny Márie v nádherných ždiarskych krojoch. Neopakovateľnú atmosféru umocňuje okolitá príroda Belianskych Tatier a tradičná ľudová architektúra Ždiaru.

 DJP-Ždiar-04

27. 3. 2023

Zdroj: Ing. Gabriela Bodnárová

Foto: Achív OOCR TSP

 

POZRI TIEŽ:

Poloniny trail sa stáva realitou

V Poloninách sa začala jedna z najväčších investičných akcií v oblasti cestovného ruchu za posledné desaťročie. Prešovský samosprávny kraj tu v rámci projektu cyklistického okruhu Poloniny trail spustil výstavbu nových a rekonštrukciu existujúcich cyklotrás

Fotosúťaž Choď a foť 2023 čaká na zábery

11. ročník obľúbenej fotografickej súťaže Choď a foť. Súťaž je určená amatérskym i profesionálnym fotografom. Ich úlohou je zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja.